Atletski stadion u Novom Pazaru u oktobru, na otvaranju Vučić i Ljajić!

Atletski savez Srbije stoji čvrsto iza atletičara iz Novog Pazara i omogućiće nam već u sledećoj godini da organizujemo takmičenje za atletičare baš na ovom stadionu gde će građani moći da vide najbolje takmičare na Balkanu, zaključio je Zuković.

  • 7

Predsednik Atletskog kluba Novi Pazar i selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković najavio je da će novi atletski stadion u Novom Pazaru biti otvoren u oktobru, a da će otvaranju prisustvovati premijer Aleksandar Vučić i ministar Rasim Ljajić.

 

- U planu je da početkom ili sredinom oktobra premijer, koji je izrazio želju da bude gost Novog Pazara, otvori stadion zajedno sa potpredsednikom vlade i ministrom Ljajićem - rekao je Zuković.

 

Rezultati atletskog kluba Novi Pazar doprineli su da atletika bude veoma popularna u ovom regionu, podrška je stigla od Grada i Vlade i to je ono što će atletičarima pomoći da naprave još bolje rezultate.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Mi već imamo plan za razvoj ostalih disciplina i za razvoj atletskog kluba Novi Pazar kao i regiona da, iskoristimo potencijal koji imamo sa Sjenicom, Tutinom, Raškom i drugim gradovima i iskreno se nadam da će ovaj atletski stadion biti sabiralište najboljih atletičara, atletskih radnika i trenera u regionu, a i šire" rekao je Zuković.

 

Zuković dodaje da je plan da u Novom Pazaru boravi i atletska reprezentacija Srbije gde će biti formirani kampovi za trkačke discipline kako bi se iskoristilo ono što je država Srbija uradila za atletiku.

 

 

- Ono što je izuzetno važno je to da postoje i prateći rekviziti koji se već formiraju i koji su na stadionu, a to su tribina, prostor za zagravanje, tunel koji će se raditi ispod zapadne tribine kao i trim staza koja će biti iznad tribine i sigurno je to ono što nama puno znači što će nam pomoći u trenažnom procesu. Ono što smo tražili u gradovima pored nas sada ćemo imati ovde" rekao je predsednik atletskog kluba Novi Pazar.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Prema njegovim rečima najava izgradnje hotela pored atletskog stadiona ono što je veoma važno i što je potrebno kako bi se atletičari stacionirali na atletskom stadionu čiji je položaj na veoma atraktivnoj lokaciji vidikovca iznad tog grada.

 

Zuković kaže da su proteklih godina Amela Terzić, Teodora Simović i Elzan Bibić koji su biseri sporta Srbije morali da idu u druge gradove da treniraju, ali od sada to više neće biti nužno.

 

- Njima je puno lakše i puno draže da treniraju i rade u Novom Pazaru, u svom okruženju, jer će ih to poneti da naprave još bolje rezultate - rekao je on.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Predsednik atletskog kluba ja najavio u organizaciju takmičenja na novom stadionu.

 

- Atletski savez Srbije stoji čvrsto iza atletičara iz Novog Pazara i omogućiće nam već u sledećoj godini da organizujemo takmičenje za atletičare baš na ovom stadionu gde će građani moći da vide najbolje takmičare na Balkanu - zaključio je Zuković.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    15. septembar 2016 | 16:16

    Svaka cast

  • Mile

    15. septembar 2016 | 18:08

    Lepo. Atleticari iz ovog dela Srbije zasluzuju bolje uslove.

  • деки

    16. septembar 2016 | 07:41

    Е ово су вести и овако се гради будућност свих грађана ове земље а не мржњом и подметачинама! Надам се да ће се ускоро отворити и нека фирма да се подигне мало стандард тог региона.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA