≫ 

Singapur: Rozbergu trijumf i vođstvo u generalnom plasmanu

Nemac, posle treće uzastopne pobede, prestigao klupskog kolegu i aktuelnog svetskog prvaka Luisa Hamiltona

  • 2

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pobedio je u trci za Veliku nagradu Singapura.

Nemac je u vrlo neizvesnom finišu stigao na cilj samo 0,4 sekunde pre drugoplasiranog Daniela Rikijarda iz Red Bula, dok je treći bio aktuelni šampion Luis Hamilton.

>>> Drama u Singapuru: Hulkenberg slupao bolid, stjuard bežao da ga ne zgazi formula! (VIDEO)

Bila je ovo treća uzastopna pobeda nemačkog vozača, posle Belgije i Italije, a trijumf u Singapuru doneo mu je i proboj na prvo mesto u generalnom plasmanu gde je sada osam bodova ispred Hamiltona u šampionskoj trci.

Četvrti i peti na cilj stigli su vozači Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel, Verštapen je bio peti, Alonso šesti...

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Početak trke obeležio je incident koji je izazvao Niko Hulkenberg iz Fors indije, kada je izgubio kontrolu nad bolidom i zakucao se u zaštitnu ogradu. U tom karambolu oštećena su i vozila Džensona Batona i Valterija Botasa, ali su oni, za razliku od Hulkenberga nastavili da voze, međutim nisu završili trku zbog mehaničkih problema. Prvi je odustao u 37. krugu, a drugi u 45.

U međuvremenu Niko Rozberg je sjajnom vožnjom koju je počeo sa "pola" uvećavao prednost naspram rivala, pre svega u odnosu na glavnog takmaca u borbi za tron Hamiltona, ali je dobio jaku konkurenciju u Rikijardu, pa smo bili svedoci sjajnog finiša dvojice vozača.

Australijanac je u stopu pratio Nemca, smanjivao je prednost iz kruga u krug, pa je neizvesnost trajala sve do poslednjih metara. Na kraju je Rozberg, ipak, uspeo da odbije nalete rivala i prvi prođe kroz cilj.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BiH

    18. septembar 2016 | 17:01

    Ovi talijani unistise svoj Ferari totalno, sta rade evo i u Singapuru, to je za svaku osudu, kao da ih neko placa zato. Da Enco Ferari moze ustat i vidjet, lose bi prosli. Amateri pravi. Dobre vozace imaju a katastrofu rade u trkama.

  • LB

    18. septembar 2016 | 19:45

    Svim srcem sam uz ferari ali mercedes jednostavno dominira vec par godina.Kimi je bio blizu ali je Hamiltonov bolid jednostavno brzi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA