≫ 

Radonjić: Cilj je odbrana titule u ABA ligi, a za Evropu još tražimo pojačanja!

Očekuje što brže pojačanja na mestu centra, jer nam je to neophodno za Evroligu, rekao je trener Zvezde

  • 19

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je da se zna cilj Zvezde na početku sezone, a to je osvajanje još jednog ABA prstena.

>>> Ovako izgleda novi dres košarkaša Zvezde! (FOTO) (VIDEO)

Ipak, on je dodao da će biti mnogo teža sezona na Jadranu nego ranije, jer ima više ekipa za titulu.

- Uradili smo sve sto smo planirali u dosadašnjem delu priprema. Postepeno su nam dolazili igrači, jako sam zadovoljan svime što smo uradili do sada - kaže Radonjić na predstavljanju novog dresa KK Crvena zvezda

- Ono što smo hteli mi smo to i uradili. Aba liga će ove sezone biti jača nego prošle sezone, biće tu više ekipa koje će konkurisati za vrh.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Evroliga će ove sezone biti najjače klupsko takmičenje ikada. Cilj je ABA liga i ove godine i ona je prioritet da se odbrani prvo mesto.

- To će biti teže zbog formata Evrolige i sigurnih 30 utakmica. Zato mora fizička sprema da bude na najvišem nivou. Nadam se za ono što nas čeka da ćemo biti jači. Za Evroligu su nam potrebna pojačanja da bismo bili konkurentniji - rekao je Radonjić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je istakao da će Zvezda igrati uvek na svoj način, bez obzira na to da li ima jači ili slabiji tim nego ranijih godina. On smatra da je onaj od pre dve sezone bio najbolji.

- Možda smo bili slabiji formalno igrački prošle nego pretprošle sezone, ali takve komparacije je nezahvalno praviti.

- Čak i ako smo lošiji sada to ne znači da bi bilo tako i ove. Ja verujem u ove momke, čak i ako ostanemo u ovom sastavu daćemo sve od sebe, ali zbog ovog formata Evrolige jako je to teško i mislim da nam trebaju pojačanja da bismo bili konkurentniji - poručio je trener Zvezde.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na pitanje kad se očekuju pojačanja, Radonjić je rekao:

- Nadam se što brže. Očekujem pojačanje na poziciji centra, a za ostale ćemo videti. Nadam se da ćemo se najkvalitetnije moguće pojačati u odnosu naše mogućnosti - rekao je on

Koje ekipe su vam najveći konkurenti u aba ligi?

- Cedevita i Budućnost koji su se dobro pojačali, Mega takođe. Partizan je napravio sjajan tim kao i cedevita. Mnogo su bolji nego prosle godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko TodorovićZV

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    19. septembar 2016 | 16:19

    Добро, Будућност и цедевита су се стварно појачали. Али који партизан? Главна опасност Бирчевић. Па зар од њега да се плашиш? То је неозбиљно. Одлично знаш да они нису конкуренција за титулу, можда евентуално да потврде као прошле године високо за њих пето место. А и то је много.

  • Zeks

    19. septembar 2016 | 16:52

    Pa kad Radodja mislite pojacati tim na dan prije utakmice sa Darusfakom 11oktobra i onda ce biti prica promasaj a dobro ce biti placen isto ko i Sofoklis prosle godine

  • Semajlirane pufne

    19. septembar 2016 | 20:16

    Pa kad ce pojačanja?! Na zimu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA