Ana otvorila dušu: Tretiraju nas kao manekenke, a ne kao igračice

Srpkinja za engleske medije pričala o predrasudama koje prate ženski teniski svet

  • 14

Godina za zaborav je iza Ane Ivanović. Verovatno najlošija i najneuspešnija u karijeri, makar na profesionalnom planu. Razloga za to je nekoliko. Loša forma, povrede, brak...

>>> Ana Ivanović šokirala svet odlukom objavljenom na Tviteru

Vrhunac potpunog rezultatskog kraha Ivanovićeve bila je ekspresna eliminacija na Ju-Es Openu, već u 1. kolu, što ju je na kraju i nateralo da "preseče" i završi sa tenisom za ovu godinu, jer želi da se oporavi od povrede zgloba. Konsoliduje se.

Ana je prethodnih dana boravila u Engleskoj gde je, za tamošnje medije, pričala o predrasudama koje prate lepe teniserke, a ona je svakako jedna od najlepših.

- Teniserke su pod velikim pritiskom. Ne samo zbog toga kako igraju, već i kako izgledaju. To prouzrokuje mnogo stresa, koji, opet, često vodi u poraz - kaže Ana i podseća da je, kao i u svakom poslu, i u tenisu potrebno mnogo rada, truda, odricanja i prolivenog znoja, da bi neko bio uspešan.

- Važno je da devojka zadrži svoj identitet i da zna ko je i šta je. Teniserke moraju biti jake ličnosti. Sa druge strane, i mediji vrše dodatni pritisak da sve teniserke moraju izgledati kao manekenke, što je nemoguće. Ne može tako da se razmišlja o tenisu, jer morate imati snage za dva ili tri sata igre. Tenis zahteva mnogo rada i odricanja. Ljudi nas vide samo kada smo na terenu, kada putujemo i svi misle da i oni mogu tako. Mislim da se mora reći da je tenis sport i da ga sve igramo zato što volimo. Moramo se vratiti osnovama ove igre, a to je mnogo važnije od onoga kako se koja teniserka obukla. To nije način na koji mi promovišemo ovaj sport.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aBv

    19. septembar 2016 | 19:22

    Pa ti vec godinama nisi teniserka nego manekenka

  • Mostarac

    19. septembar 2016 | 19:45

    Pricaj to kad uzimas lovu od tog istog poziranja...

  • Putin R.S

    19. septembar 2016 | 20:21

    A kako to da Serena dobija skoro svaki mec, a isto je tako tretirana kao i ti i cak je od tebe starija 6 godina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA