≫ 

Najplaćeniji grčki košarkaš svih vremena dobio ugovor od 100 miliona dolara

I Janis Adentokumbo ušao u "klub 100" posle parafa na novu četvorogodišnju vernost Baksima

  • 0

Astronomski ugovori u NBA ligi su, uverili smo se već nekoliko puta ovog leta, postali nešto što čeka veliki broj igrača.

Majk Konli je prvi "probio" granicu od 100 miliona dolara kada je potpisao petogodišnju saradnju sa Mmefisom, a još jedan igrač koji je ušao u "klub 100" je i Grk Janis Adentokumbo, koji će taj iznos zaraditi za kraći period - četiri godine!

Na toliko je dogovorio novu saradnju sa Milvoki Baksima i tako postao najplaćeniji grčki igrač svih vremena, i jedan od najplaćenijih evropskih ikada u najjačoj ligi na svetu.

Košarkaš fantastičnih atletskih mogućnosti ima tek 21 godinu, ali je i prethodne sezone bio jedan od vodećih igrača ekipe Džejsona Kida, pa isto i još više očekuju žod njega u Baksima i u narednoj takmičarskoj kampanji.

Zanimljivo, iako je visok 210 centimetara, Adentokumbo bi naredne sezone mogao da dobije novu ulogu u ekipi, kao plejmejker, pišu američki mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA