Nadal priznao: Uzimao sam lekove

Španac tvrdi da nikad nije uzimao ništa čime bi poboljšao svoje performanse na terenu

  • 11

Španski teniser Rafael Nadal, čije se ime pojavilo među onima koji su navodno koristili doping, oglasio se povodom tih spekulacija. 

Hakerska grupa pod nazivom ”Elegantni medvedi”, koja je napravila pometnju među sportistima upadom u podatke Svetske antidoping federacije, obelodanila je da je Nadalu u septembru 2009. dozvoljeno da, zbog povreda, koristi inače nedozvoljeni betametazon, a od jula do avgusta 2012. tertakostacid, koji je takođe na listi doping sredstava.

>>> CEO SVET JE U ŠOKU! Nadal imao dozvolu da koristi doping!

- Kada tražite dozvolu da uzmete nešto u terapeutske svrhe, i dobijete, to ne znači da ste uzeli nešto što je zabranjeno. To nije nikakva novost, to je demagogija - brani se Nadal.

Španac je poslednjih godina često na meti onih koji veruju da je koristio nedozvoljena sredstva, ali je on i ovaj put demantovao teške optužbe.

- Nikad u karijeri nisam uzeo nešto što bi mi pomoglo da poboljšam učinak na terenu. Uzimao sam samo ono što su mi dokori rekli da je najbolje za moja kolena - poručio je Nadal, i dodao:

- Sport mora ostati čist, jer ne smemo izneveriti one koji se na nas ugledaju i koji nas uzimaju za primer. Bilo bi dobro za sportiste, navijače i medije da kad god se neki sportista testira na doping da rezultati budu javno objavljeni. Tako bi se rešio ovaj problem. Sport mora postati transparentan. Govorim to godinama - istakao je Nadal.

Pored Rafaela Nadala lekove koje su na spisku nedozvoljenih u sportu uzimali su Mo Farah, Serena i Venus Vilijams, gimnastičar Simon Bajls, te šampioni Tur d'Fransa Bredli Vigins i Kris Frum.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uzdrzani

    20. septembar 2016 | 00:17

    Cim si uzeo nesto da ozdrave tvoja kolena, to automatski znaci da bi poboljsao performanse na terenu! Jer bez tih lekova, prvo pitanje je da li bi igrao, a drugo kad bi se vratio iz povrede i koliko bi izgubio odsustvom! A ako ne bi odsustvovao onda sigurno bi imao slabije rezultate! I kako to onda nije uzimanje lekova da se poboljsa performans??? To sto ti pricas je demagogija, a ne to sto si dobio dozvolu pa si onda uzimao i sve je ok. Naravno da si dobio dozvolu kad su tvoji sponzori verovatno platili jedno 10ak miliona (ili ko zna koliko) da se otvori neka laboratorija ili sta god vec u korist doping agencije!!!

  • LB

    20. septembar 2016 | 07:51

    Ajde Nadal ne sekiraj se.Pa uzimao je i Agasi pa nista.Dovoljno je, ako si katolik,da priznas,dvije zdravo Marije i sve ti je oprosteno.Sve je otislo do vraga pa zasto ne bi i sport?

  • BranisRS

    20. septembar 2016 | 09:28

    Da je u pitanju Djokovic razapeli bi ga na svim naslovnim stranama...Novak se dopinguje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA