Đoković iskren: Posle Rolan Garosa sam izgubio želju za tenisom

Srpski teniser, ipak, veruje da u preostalom delu sezone može povratiti "stari sjaj"

  • 6
Novak Đoković, Sten Vavrinka, US Open Foto: AP/Tanjug

Najblji teniser sveta Novak Đoković od osvajanja Rolan Garosa nije isti onaj igrač koji je do tada superiorno "mleo" rivale i sa lakoćom osvajao trofeje. Nešto se promenilo. Primetili ste, zar ne? Nekako je bilo primetno da je u padu forme i da ne igra tenis sa istim onim žarom i energijom koji su bili njegov zaštitni znak ka svakom uspehu.

>>> Đoković kakvog niste videli: Srbin u stanju najvećeg mira držao lekcije iz meditacije (VIDEO)

- Da budem iskren, radujem se što ću ponovo moći da povratim svežinu i mir u glavi da uživam u sportu i da uživam na teniskom terenu - potvrdio je to i Novak, prenosi Skaj Sports njegovu izjavu.

- Nekako sam to izgubio posle trijumfa u Parizu, na rolan Garosu. Osetio sam poslednjih nekoliko meseci da mi je teško da povratim energiju.

Posle Rolan Garosa, Novak je, najblaže rečeno, bio neprepoznatljiv: poraz u trećem kolu Vimbldona, eliminacija u prvoj rundi Olimpijskih igara i, na kraju, poraz u finalu Ju-Es Opena od Stena Vavrinke.

- Bio sam na Olimpijskim igrama i imao sam nekoliko povreda. Finale u Njujorku bio je sjajan rezultat imajući u vidu okolnosti u to vreme, jer to je bio izuzetno turbulentan period za mene.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bez obzira na sve probleme, Novak sa puno optimizma pristupa preostalom delu sezone u kome ga čekaju Mastersi u Šangaju i Parizu, kao i završni Masters u Londonu.

- Bila je ovo još jedna odlična sezona, koja nije gotova. Sada sam fokusiran na Aziju i takmičenje tamo koje će, nadam se, proći bez povrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    20. septembar 2016 | 15:47

    Nole, odmori malo, zasluzio si!

  • Jedan je Novak najveci

    20. septembar 2016 | 15:55

    Kod mene u selu ljudi kada dobiju 50.000din na kladionici nece ni da idu na posao... ko razume shvatice

  • Miki Maus Gargamel

    20. septembar 2016 | 16:06

    Osvojio si sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA