≫ 

Miloš Teodosić koristio nedozvoljena sredstva!

Kako navodi agencija TAS iz Rusije kapiten reprezentacije Srbije imao je dozvolu WADA

  • 7

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić nalazi se na listi igrača koji su koristili nedozvoljena sredstva.

Međutim, kako je objavila ruska agencija TAS Teodosić je imao dozvolu WADA da u medicinske svrhe koristi sredstva koja se nalaze na listi zabranjenih.

>>> TEODOSIĆ ZA TELEGRAF: Doping nije potreban za moje asistencije!

Ruska agencija TAS se pozvala informacije hakerske grupe "Fancy Bears". Osim Teodosića, novo ime na toj listi je i švajcarski biciklista Fabijen Kančelara, kao i odbojkašica Silvija Popović.

Do sada su ruski hakeri, koji su "provalili" u dokumentaciju WADA objavili da je dozvolu za korišćenje zabranjenih sredstava u medicinske svrhe imao 41 sportista iz 13 zemalja, među kojima su američke teniserke Serena i Venus Vilijams, gimnastičarka Simon Bajls, španski teniser Rafel Nadal, britanski biciklisti Kris Frum i Bredli Vigins, te češka teniserka Petra Kvitova.

Foto: Guliver/Jamie Squire/Getty Images Foto: Guliver/Jamie Squire/Getty Images

Inače, treba istaći da Teodosić kao i ostali sportisti neće biti kažnjeni zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava jer ima dozvolu Svetske antidoping agencije za korišićnje u medicinske svrhe.

Šta to znači? To znači da ako je sportista povređen a neophodno je da dobija terapiju koja sadrži sredstva koja se nalaze na listi nedozvoljenih, on dobija dozvolu od antidoping agencije da koristi to u medicinske svrhe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gospodin Pendula

    23. septembar 2016 | 17:08

    e jbg...doping je doping ! Ne moze na Nadala drvlje i kamenje a na naseg kapitena ...pa Ok . imao je dozvolu ! Jasno je da se danas u vrhunskom sportu svi pucaju samo je pitanje koga uhvate !

  • Gabrijel

    23. septembar 2016 | 16:57

    Na kraj i cokoladu ce uvrte u zabranjena sredstva...

  • Jole-HR

    23. septembar 2016 | 17:08

    Opet "belosvetska zavera" protiv nevinog srpskog naroda i to od "braće" Rusa..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA