POČINJE ABA LIGA: Sve što bi trebalo da znate o najjačem košarkaškom takmičenju u regionu!

Derbijem između Cedevite i Budućnosti u četvrtak počinje nova sezona ABA lige. Istog dana sastaju se Mega i Olimpija. Titulu brani dvostruki uzastopni osvajač Crvena zvezda. Debitanti u ligi Mornar i Karpoš Sokoli. Ovo je sve što bi trebalo da znate o takmičarskoj 2016/2017.

  • 19

Karpoš Sokoli? Nikad čuli?

Počnite da se navikavate, jer u pitanju je novi član ABA lige. Drugi makedonski predstavnik biće jedan od dva debitanta u novoj sezoni koja startuje u četvrtak utakmicom Cedevite i Budućnosti (19). Istog dana, dva sata kasnije, košarkaši Mege dočekaće ljubljansku Olimpiju.

>>> NBA ritam Zvezde i Partizana! Za DEVET dana četiri utakmice!

Šampion "Jadrana" Crvena zvezda odbranu trona počinje u petak duelom protiv prvaka Makedonije MZT-a iz Skoplja. Taj meč na programu je od 19 sati.

Većina preostalih utakmica igraju se petak, subotu i nedelju, kada će i naša dva preostala tima izaći na parket: Partizan gostuje u Baru, drugom debitantu u ligi, ekipi Mornara, dok FMP iz Železnika putuje u Dalmaciju na megdan Zadru.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zanimljivo je i to da će u nedelju, kada je na programu poslednji meč prve runde, biti odigran i prvi meč 2. kola u kome se sastaju Budućnost - Zadar!

Šta bi još trebalo znati o novoj sezoni takmičenja najboljih klubova u regionu sem to da su glavni favoriti da ga osvoje, kao i prethodne sezone, Crvena zvezda i Cedevita, a da iz drugog plana priliku vrebaju Partizan, Budućnost, Mega?

1. I ove sezone direktne prenose omogućila je TV Arena sport.

2. Prvi "večiti derbi" igra se u okviru 8. kola kada će Crvena zvezda biti domaćin Partizanu. Taj meč na programu je 7. novembra.

3. Termini utakmica na koje bi još trebalo obratiti pažnju.

1. kolo: Cedevita - Budućnost

2. kolo: Zvezda - Cedevita

6. kolo: FMP - Partizan

7. kolo: Partizan - Budućnost

9. kolo: Partizan - Cedevita, Cibona - Crvena zvezda

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

4. Prelazak na redovnu dinamiku utakmica.

Prva četiri kola biće odigrana u periodu od 29.09. do 10.10, a prelazak na uobičajenu dinamiku odigravanja mečeva uslediće od petog kola.

5. Favoriti za osvajanje ABA lige

Kao i prethodne sezone očekuje se da će glavnu reč u borbi za prsten voditi dvostruki uzastopni šampion Crvena zvezda i ponovo dobro pojačana Cedevita. Hrvatski šampion sačuvao je okosnocu tima (Bilan, Babić, Musa, Arapović) kojoj je pridodao pojačanja. Pre svih: Mirzu Begića, Skotija Hopsona, Duje Dukana, Dejvida Stoktona. u grupi timova u kojoj su Budućnost, Partizan i Mega krije se potencijalno iznenađenje za sam vrh.

6. Debitanti

Prvi put u Regionalnom takmičenju participiraće crnogorski Mornar iz Bara, čija je lična karta manje-više svima znana, za razliku od tima koji je totalna nepoznanica za većinu košarkaške javnosti - Karpoš Sokolija, polufinaliste makdonskog plej-ofa i finaliste tamošnjeg Kupa. Klubu koji je osnovan 1996. godine plasman u ABA ligu je najveći uspeh u istoriji.

Da u skopksom klubu ne razmišljaju samo o tome da traju samo "jedno leto", već žele da se zadrže što je duže moguće u elitnom društvu, svedoči i zanimljiv prelazni rok tokom koje se ekipa srpskog trenera Siniše Matića pojačala sa nekoliko poznatih imena. Sokolovi su postali Dragan Labović, Dragan Zeković, Uroš Duvnjak, te Amerikanci Lamont Mek i Kendrik Peri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mutanti

    27. septembar 2016 | 18:39

    A najzanimljivija cinjenica u ovogodisnjoj ABA ligi je ta da ce FMP ove godine imati dva tima.

  • zamrzni-odmrzni

    27. septembar 2016 | 18:43

    Najzanimljivija cinjenica je da je zvezda u ovoj regionalnoj ligi bar 5 puta bila debitant.

  • =MAJKA,RUSIJA=

    27. septembar 2016 | 21:05

    Jel ucestvuje i Fmp??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA