Novi skandal u engleskom fudbalu: I menadžer londonskog kluba na stubu srama!

U velikoj akciji britanskih novinara otkrivene nečasne namere i bivšeg golgetera Čelsija

  • 0

Bivši proslavljeni fudbaler i sadašnji menadžer člana Čempionšipa Džimi Flojd Haselbajnk uhvaćen je na delu! On je snimljen da je tražio novac za usluge posredovanja u transferima igrača u njegov tim i sada mu, logično, preti mu otkaz, prenose engleski mediji.

>>> PREMIJER LIGA GRCA U KORUPCIJI: Još osam menadžera "palo" kao Olerdajs!

Bivši golgeter Čelsija bio je jedna od "meta" novinara britanskog Telegrafa u njihovoj velikoj akciji razotkrivanja korupcije u Premijer ligi, zbog koje je već "stradao" sada već bivši selektor "Gordog albiona" Sem Olerdajs.

"Big Sam" je, podsetimo, verujući da su novinari zapravo predstavnici strane agencije, od iste tražio novac, a zauzvrat ih uputio kako da zaobiđu određene zakonske okvire prilikom transfera igrača.

Slično kao i Olerdajs, i Haselbajnk je za slične usluge tražio novac, i to 55.000 funti.

>>> Englezi ostaju bez selektora posle skandala: Olerdajs ponudio ostavku!

Na snimku koji je objavio Telegraf, Haselbajnk je pristao da otputuje u Singapur gde je trebalo da razgovara sa predstavnicima kompanije koja je navodno zainteresovana da radi transfere igrača.

Haselbajnk je tom prilikom rekao prerušenim novinarima:

- Vidite, samo gledajte da me učinite srećnim... Ponudite mi lepu sumu.

Uprkos očiglednom sukobu interesa, menadžer KPR-a je bez mnogo kolebanja izrazo želju da dovede fudbalere koje mu ponudi pomenuta agencija, a da zauzvrat dobije određenu novčanu nadoknadu.

Na taj način on bi trošio klupski novac na igrače agencije koja bi i njega plaćala. Kompromitujući video na kojem se jasno vide nečasne namere Haselbajnka postao je tema dana u Engleskoj i nema sumnje da će, kao i Olerdajsa, koštati posla i Holanđanina.

Haselbajnk je jedan o dvojice menadžera iz Čempionšipa koji su  se odali novinarima, dok se ime drugog i dalje drži u tajnosti, mada je samo pitanje do kada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA