Legija surovo kažnjena pred meč sa Realom!

Tačnije, više su kažnjeni navijači koji neće moći uživo da gledaju meč svog kluba protiv evropskog prvaka

  • 0

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) kaznila je poljsku Legiju sa jednom utakmicom bez publike i 80.000 evra zbog nasilnog i rasističkog ponašanja njenih navijača tokom utakmice Lige šampiona, javlja Anadolu Agencija.

 

UEFA tereti poljskog šampiona zbog dešavanja na tribinama tokom meča sa Borusijom iz Dortmunda, koja je završena pobedom nemačkog kluba rezultatom 6:0. Bila je to prva Legijina utakmica u Ligi šampiona nakon 20 godina.

 

Navijači poljskog tima su se na tribinama sukobili sa radnicima obezbeđenja, ubacivali su predmete i pirotehnička sredstva, a posmatrači su zabeležili i antisemitske poruke.

 

Legija je poražena i u drugom kolu na gostovanju kod Sportinga u Lisabonu rezultatom 0:2, pa meč sa Realom 18. oktobra dočekuje na poslednjoj poziciji grupe F.

 

Ova UEFA teška kazna samo je najnoviji disciplinski postupak u koji je uključena poljska Legija i njeni navijači. Kub je ranije bio kažnjavan zbog uvredljivih transparenata, među kojima je bio i jedan ispisan na arapskom jeziku pred utakmicu sa izraelskim predstavnikom.

 

(Anadolija/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA