≫ 

Niko neće da gostuje na stadionu novog bundesligaša

Zbog svoje potrošačke politike i "instant" uspeha RB Lajpcig je i dalje na udaru navijača drugih klubova u Nemačkoj

  • 4

Novo kolo u Bundes ligi neće doneti ništa novo kada je reč o odlasku gostujućih navijača na "Red Bul Arenu", gde svoje mečeve igra novi prvoligaš Lajpcig, tačnije R(asen) B(allsport) Lajpcig.

Posle fanova Borusije iz Dortmunda koji su rekli odlučno "ne" odlasku u Lajpcig, meč svog tima bojkotovaće i pristalice Augzburga, rivala Lajpciga u prvom meču 6. kola nemačkog prvenstva (petak 20:30).

>>> "PLASTIČAN KLUB": Još jedna navijačka grupa zagorčava život najomražnijem nemačkom timu!

Razlog? Oštro protivljenje koncepciji kluba koji je nastao 2009. godine i od tada, od najnižeg ranga takmičenja za sedam godina stigao do nemačke elite zahvaljujući sponzorstvu kompanije "Red Bul". Takvu "veštačku" tvorevinu ne priznaju navijači drugih klubova i masovno odustaju od putovanja na tribine velelepnog stadiona u Saksoniji.

Na vest da navijači Augzburga neće putovati u Lajpcig, reagovala je uprava novog bundesligaša i pustila u prodaju karte za gostujući sektor koji bi trebalo da popune fanovi domaćeg tima.

- Koncepcija "poslovanja" novog Bundesligaša se kosi sa svime što ima veze sa fudbalom. Skandalozno je da se čist marketing austrijskog proizvođača pića takmiči u Bundesligi. To nema veze sa sportom i moralnim vrednostima - poručili su ne tako davno navijači Borusije iz Dortmunda obrazlažući njihov bojkot.

Posle pet kola Lajpcig ima skor 2-3-0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    30. septembar 2016 | 11:24

    I mi u srbiji imamo mutant klub. Kkczfmpdivabgdideatelekom

  • Knjaz miloš

    30. septembar 2016 | 13:03

    Ljubomorni...ato red bul ulaze u tJ klub a kod nemaca ne vole strane investitore....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA