Zvezda pokazala moć ove sezone: Neverovatno malo vremena joj treba da vrati gol protivniku

Statistički gledano, Zvezdi je na 10 utakmica ove sezone, i evrpskim i domaćim, bilo potrebno 14,2 minuta da postigne gol od trenutka kada ga primi.

  • 10

Zvezdine utakmice na "Marakani" u poslednje vreme, i ranije ove sezone, počele su neverovatno da liče jedna na drugu.

Kao po nekom ustaljenom šablonu crveno-beli pobeđuju u mečevima u kojima, posle primljenog gola, redovno reaguju na isti način: golom i u najvećem broju slučajeva pobedom.

>>> Zvezda slavila protiv Rada zahvaljujući Sikimiću! (FOTO) (VIDEO)

Takav scenario obeležio je i poslednju utakmicu ekipe Miodraga Božovića, protiv Rada: Zvezda je povela, pa primila gol, a onda, preko Sikimića, vratila prednost i osvojila tri boda.

Po gotovo istom "principu" Zvezda je upisivala pobede i protiv Čukaričkog, Javora i Vojvodine, ranije protiv Valete, pa se nameće zaključak da Božovićev tim "pali" tek onda kada ga neko dobro isprovocira.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U svim pomenutim mečevima trebalo je da protivnici povedu ili izjednače, da bi Beograđani reagovali i izdejstvovali preorket kojim bi "lomili" rivale ili bi to bio gol za vraćanje vođstva.

Interesantno je da je najčešći zajednički činilac svih navedenih utakmica i "indigo pobeda" bio iskusni Predrag Sikimić, strelac većine golova koji su se pokazali kao presudni za trijumf.

Napadač koji je konačno dočekao svojih "pet minuta" zablistao je i protiv Čukaričkog i Javora na isti način kao i protiv Rada u mečevima koji su, po razvoju situacije, bili nalik jedan drugom.

"Brđani" su golom Pjasentina na našem najvećem stadionu izjednačili u finišu meča, a onda je Sikimić koji minut kasnije vratio prednost na stranu šampiona. Isti igrač je i u Ivanjici, na 1:1 posle gola Javora, režirao novo vođstvo crveno-belih i usmerio meč u jednom pravcu.

Konačno, i Donald je imao udela u "šablonskim" pobedama Zvezde. Holanđanin je pogodio za 2:1, nedugo pošto je Malbašić na drugoj strani doneo egal Novosađanima.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Jedini meč koji Zvezda nije bila u stanju da "okrene" ili makar da konkretno reaguje na vođstvo protivnika je "večiti derbi". Doduše, posle gola Leonarda praktično na samom kraju, nije ni bilo mnogo vremena da se uzvrati udarac.

I u Evropi Zvezda je, kad je pobeđivala ili remizirala, to radila na identičan način - posle gola protivnika.

U oba meča sa Valetom Zvezda je gubila, pa preokretima uspela da izbegne neprijatnost prve vrste. I u dvomeču sa Ludogorecom crveno-beli su demonstrirali sličan karakter: u Razgradu je tek posle primljenog gola usledila rekacija (od 0:1 do 2:1), a isti rival je u Beogradu vodio 2:1, a igrači srpskog šampiona i tada su odreagovali na pravi način, novim golom, ispostavilo se nedovoljnim za prolaz u plej-of.

Statistički gledano, Zvezdi je na 10 utakmica ove sezone, i evrpskim i domaćim, bilo potrebno 14,2 minuta (u proseku po meču) da postigne gol od trenutka kada ga primi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kralj-CZ

    31. oktobar 2016 | 13:39

    Doci ce i glodari na marakanu,samo polako

  • Sasa

    31. oktobar 2016 | 15:03

    Kao zvezdas pisem glupost je to pominjati kao moc u ovoj nasoj jaba daba ligi cak ni nevidim neku nadmoc u igri nad protivnicima a evropu necu da pominjem jer nema svrhe generalno nikad losiji i zvezda i partizan

  • tubijera 3

    31. oktobar 2016 | 14:59

    realno, zato je partizan dao u zadnjem minutu, da zveza nema vremena da uzvrati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA