Zvezda gostuje Napretku, a Delije i dalje pamte onaj nedosuđen penal u 90. minutu! Partizan sprema osvetu za Bačku (VIDEO)

Aktuelni šampion od 17.00 gostuje u Kruševcu, crno-beli od 15.00 dočekuje Bačku

  • 7

Posle Humske, Crvena zvezda ide na najneugodnije gostovanje jesenjeg dela Superlige - u Kruševac!

Tamo ih čeka Napredak koji je najpriajtnije iznenađenje ove sezone i tim koji u 1. kolu nije izgubio na Marakani (2:2). Štaviše, već u 2. je pobedio Partizan pod Bagdalom.

Upravo pod Bagdalom se pre dve godine dogodio jedan od najkontroverznijih detalja u srpskom fudbalu. Možemo tako reći zbog prašine koja se digla posle Zvezdinog gostovanja pre dve sezone.

Meč je završen rezultatom 0:0, a crveno-beli su tražili penal u 90. minutu. Sudija Dejan Santrač ga nije svirao zbog čega je kasnije kažnjen od strane Sudijske komisije koja je procenila da je Zvezda oštećena.

Nenad Lalatović je tada dobio crveni karton, a Zvezda upravo u Kruševcu prepustila lidersku poziciju Partizanu koji bodovnu razliku nije ispuštao do kraja.

Sada, Zvezda je prva sa 38 bodova, dok Napredak ima sedam manje - 31.

- Naša je obaveza da idemo na pobedu, neće nam biti lako, rival je iskusan, kvalitetan, dobro vođen, očekuje nas pun stadion, dobra atmosfera. Ipak, kao trener Zvezde ne mogu da kažem da bih bio zadovoljan remijem - rekao je Grof Božović na konferenciji.

Božović je ponovo bio zagonetan, ali se očekuje da će protiv napretka izvesti formaciju sa dva klasična špica. Verujemo da će to biti Vieira i Sikimić. Ristić se vraća na levog beka, a Ruiz i Srnić će na bokove. Poletanović i Donald u Sredinu, Le Talek i Luković centralni defanzivci.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

I Partizan protiv današnjeg rivala ima neke neraščišćene račune. Naime, Bačka im je uzela dva boda letos u Novom Sadu (0:0), ali se Partizan od tog perioda dosta promenio.

Pre svega zbog dolaska Marka Nikolića na mesto trenera.

- Imamo mnogo motiva jer je najteže dobijati utakmice koje su u javnosti, ali i kod nas već unapred dobijene. Prepoznajem tu situaciju pred ovu utakmicu i mislim da je jedini moguć način na koji smo dolazili do pobeda je dobro poznat, motivacija na gornjoj granici, disciplina igre u svakom trenutku i onda dolazi kvalitet - rekao je Nikolić na konferenciji za novinare:

- Bačka je na početku sezone uspela da napravi problem i oduzme bodove Partizanu. Dobro je poznato da je jako teško pobediti istog protivnika dva, tri ili četiri puta zaredom, a to isto važi i za kolege - naveo je Nikolić i dodao da je predsteća utakmica specifična jer će trener Bačke biti Zoran Govedarica, koji je u prošlom kolu vodio Novi Pazar protiv Partizana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Očekuje se najjači sastav Partizana protiv Bačke sa Božinovim i Đurđevićem u špicu, dok će Leonardo, Marjanović, Everton i Stevanović biti sredina. U defanzivnoj liniji se očekuju Vulićević, Balažic, Milenković i Miletić, a na golu Kljajić.

Pazarci putuju u Novi Sad na duel sa Vojvodinom, derbi Zapada igra se u Čačku između Borca i Metalca, dok na Banovom brdu Čukarički dočekuje niški Radnički.

Parovi 16. kola Superlige:

Rad - Mladost Lučani 1:2

Subota:

Borac - Metalac 13.30

Čukarički - Radnički Niš 13.30

Javor - Radnik 13.30

Spartak - Voždovac 13.30

Partizan - Bačka 15.00

Napredak - Crvena zvezda 17.00

Vojvodina - Novi Pazar 17.00

Tabela: Crvena zvezda 38 bodova, Partizan 32, Vojvodina 32, Napredak 31, Radnički Niš 27, Mladost Lučani 25, Spartak 22, Rad 19, Metalac 17, Javor 17, Radnik 15, Voždovac 14, Čukarički 13, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac Čačak 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rigodo

    19. novembar 2016 | 12:19

    Kako vas nije sramota da vrsite pritisak pre meca. To je vas stil. Takve su limenke. Napred Partizan

  • lover

    19. novembar 2016 | 12:31

    Cuj pamte nedosudjeni penalla ko to ne pamti nedosudjeni penal protiv drzavnog projekta..ko ne pamti po dva dosudjena penala u koris propalog drzavnog projekta..ko ne pamti crvene kartone da bi se projektic pogurao..a oni ko fol pamte 1 penal hahah hahah bruke postenih srba,,ma mars bagro

  • Dragan

    19. novembar 2016 | 12:15

    Eto, to su bile grobarske "titule".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA