≫ 

ZVEZDA JE JESENJI PRVAK! Donald i Ruiz srušili borbeni Radnički (VIDEO) (FOTO)

Crveno-beli se pobedom oprostili od svojih navijača golovima Džona Ruiza i Mičela Donalda

  • 40

Crvena zvezda je jesenji prvak u Srbiji! Izabranici Miodraga Božovića su na Marakani savladali Radnički iz Niša sa 2:1 i tako osigurali dovoljnu bodovnu zalihu da Partizan ne može da ih ugrozi uoči poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva.

Zvezdi su pobedu doneli stranci, Džon Ruiz i Mičel Donald, koji su postigli golove u prvom kvartalu utakmice. U istom periodu su i Nišlije dale gol preko Pavkova.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 2:1

(Ruiz 3, Donald 23 - Pavkov 12)

Zvezda: Manojlović, Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković, Poletanović, Donald, Kanga (Račić 72), Ruiz, Plavšić (Ristić 82), Sikimić (Orlandić 72).

Klupa: Supić, Račić, Cvetković, Stojanović, Srnić, Ristić, Orlandić

Radnički: Bajić, Petrović, Bulatović. Stanković, Radivojević, Arsić, Stanojević, A. Jovanović, Stojanović (Apostolović 73), Mrkić, Pavkov.

Klupa: Konovalov, Ignjatović, Živković, Kartal, Apostolović, Jovanović, Mitrović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U ekipu Zvezde se posle duže pauze zbog povrede vratio Gelor Kanga, koji je pokazao da je s pravom smatran jednim od najvažnijih fudbalera Zvezde. Diktirao je tempo igre u prvom poluvremenu, a upisao je i asistenciju za drugi gol Zvezde, kada je sjajno spojio Donalda sa golom.

Prvi je bio delo Džona Ruiza, koji je već u 3. minutu posle preciznog i snažnog šuta sa oko 20 metara, nakon povratne lopte Poletanovića, matirao Bajića i pogodio donji levi ugao njegovog gola.

Nastavili su crveno-beli da napadaju u nekoliko narednih minuta, ali je bilo jasno da se Radnički neće predati. Ubrzo je i došlo do izjednačenja. Milan Pavkov je bio strelac nakon što je lepo plasirao glavom loptu u mrežu Manojlovića, ali je najveći deo posla odradio Marko Brkić, koji je probio po levoj strani i sjajno centrirao ka strelcu gola u peterac, odakle ovome nije bilo teško da neometan pošalje loptu u mrežu.

Kanga je posle toga preuzeo konce Zvezdine igre u svoje ruke, vodio je igru, proigravao saigrače, pokušavao dubinskim loptama da spoji saigrače sa golom i u tome je konačno uspeo u 24. minutu, kada je uposlio Donalda, koji je sa oko desetak metara neometan zakucao loptu pod prečku golmana Radničkog.

Zvezda je ubrzo posle toga mogla i ubedljivije da povede, ali je Džon Ruiz bio neprecizan i pomalo je oklevao iz povoljne prilike u kaznenom prostoru. Do kraja poluvremena Zvezda je bez problema sačuvala prednost do kraja poluvremena.

U drugom delu igre crveno-beli su počeli ofanzivnije, ali nisu stvorili ozbiljnije šanse. Radnički je došao do prve prilike da ugrozi Manojlovića i uspeli su da naprave pometnju pred njegovim golom u nekoliko navrata, ali je tada mladi golman dobro intervenisao i sačuvao Zvezdi vođstvo, a kasnije se ispostavilo i pobedu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

SUPER LIGA, 20. kolo:

Petak

Javor – Vojvodina 2:1

Subota

Borac – Radnik 1:0

(Marčić 40)

Metalac – Voždovac 0:2

(Lukić 10, Stojanović 67, penal)

Napredak – Mladost 0:0

(crveni kartoni Pjeović 74, Milošević 90)

Rad – Novi Pazar 2:0

(Lutovac 34, Denić 41)

Spartak – Bačka 0:0

(Klisura 50 crveni karton)

Crvena zvezda – Radnički Niš 2:1

(Ruiz 3, Donald 23 - Pavkov 12)

Nedelja

Čukarički – Partizan 16.30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Angry

    10. decembar 2016 | 18:20

    Ja i dalje tvrdim da svaki put kad je lopta na nasoj polovini to je sansa za gol!!! I Fibel nije fudbaler!!!

  • Kombuha

    10. decembar 2016 | 21:33

    Ma jok partizan će da bude.Zvezda Sampion

  • Radonjizam

    10. decembar 2016 | 20:55

    Navijanje veceras Top !!! Svaka cast bracooo !!! Mislim da nam hvali stoper spic i jedan vezni i mislim laganice branimo tutulu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA