SRAMNA KAZNA ZA ČAPEKOENSE: Ovo su mogli da urade samo oni koji nemaju srca!

Brazilski klub koji je posle avionske nesreće u Kolumbiji ostao bez gotovo čitavog tima, kažnjen je sa 30.000 evra, a izgubiće i dve pozicije na tabeli jer se nije pojavio na poslednjem meču

  • 9

Iako se cela planeta ujedinila da pomogne Čapekoenseu da prebrodi tragediju u kojoj je klub ostao bez gotovo čitavog tima posle avionske nesreće, postoje i oni koji ne misle tako.

>>> Čapekoense je veliki klub i neće da koristi tragediju: Evo zašto ne želi Ronaldinja, Rikelmea i Gudjonsena!

Naime, Sportski sud Brazila dodelio je sramotnu kaznu za ovaj brazilski klub, jer se po članu 203. zakona ovog organa nije pojavio na poslednjem meču brazilske lige protiv Atletiko Mineira.

Klub je kažnjen sa 100.000 reala, što je blizu 30.000 evra! To nije sve, pošto će Čapekoense biti spušten dve pozicije niže na tabeli prema pisanju El Mundo Deportiva.

Podsetimo, u avionskoj nesreći poginula je 71 osoba, od čega najveći deo ekspedicije Čapekoensea koja je išla na finale Kupa Sudamerikana. Preživela su tri fudbalera, dva člana posade i jedan novinar.

Trofej Kopa Sudamerikana je na insistiranje Nasionala pripao Čapekoenseu, koji je proglašen večitim šampionom.

Vapaj prvog čoveka brazilskog kluba nije pomogao, kada je rekao da oni nemaju 11 igrača sa kojima mogu da izađu na teren posle tragedije.

>>> "Ali mi nemamo 11 igrača", rekli su u Čapekoenseu o predlogu da igraju naredni meč. Mnogi ne veruju šta je na to rekao prvi čovek brazilskog fudbala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    12. decembar 2016 | 12:19

    Ovo je dokaz u kakvom prokletom svijetu živimo.Ljudski život najmanje vrijedi najvećim borcima za demokratiju.

  • Miodrag

    12. decembar 2016 | 13:24

    Stvarno sramota. Pa može da se napravi izuzetak kad je takav tragičan slučaj u pitanju

  • Scarecrow

    12. decembar 2016 | 12:43

    Preterana kazna, s obzirom na situaciju. Nesreca se dogodila i ne moze sada liga da stane zbog toga, ali bi registrovan rezultat 3:0 za protivnika bio sasvim dovoljan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA