Konačno progovorio Pepe Imaz: Ovo je prava istina o svađi sa Bekerom!

Kontroverzni Španac dao je intervju u kome je objasnio detalje saradnje sa Novakom, kao i odnosu sa njegovim timom

  • 40
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Pepe Imaz je figura koja je izazvala mnogo polemike u javnosti u Srbiji, ali i u svetu posle priključivanja stručnom štabu Novaka Đokovića. ''Guru'', koji je pomogao Marku Đokoviću da se izbori sa depresijom, izazvao je razdor i u Novakovom timu, zbog čega su Boris Beker i Marijan Vajda dali ultimatum Novaku - ''ili on, ili mi''.

 

Beker je već otišao, a videćemo kakva će biti situacija sa Vajdom, kao i da li će Novak priključiti novog trenera. Za to vreme Pepe Imaz je dao intervju za Mundo Deportivo i prekinuo spekulacije o sukobu sa Bekerom.

 

>>> Pepe Imaz konačno otkriva šta radi sa Novakom i detalje u svlačionici posle poraza od Marija!

 

- Dobro znam ko je Boris, bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njim, za mene je bio pravi dar da budem sa njim. A ako je Novak lično doneo ovu odluku, ko sam ja da mu govorim bilo šta. Moj odnos sa njim je bio veoma harmoničan. Borisa vidim kao dobro ljudsko biće, on je fantastičan - govori Imaz u skladu sa svojom filozofijom.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

On je ponovio da je Novaka upoznao zahvaljujući saradnji sa njegovim bratom Markom, koga je izvukao iz depresije.

 

>>> Životna ispovest brata Novaka Đokovića: Nisam imao život, nisam imao prijatelje, a onda se pojavio on (VIDEO)

 

- Marko je hteo da bude profesionalac, da dostigne Novaka, ali je pao u depresiju i dve godine se borio s njom. Došao je kod mene na emocionalni rad i posle samo pet dana je osetio veliku promenu. Novak se zainteresovao za sve ovo, a kako je on osoba koja voli da uči, izuzetno je strastven i pun poštovanja, upoznali smo se i nastavili da sarađujemo - objašnjava Imaz.

 

Printskrin: Youtube/Fundación Espató

Printskrin: Youtube/Fundación Espató

 

Ponekad u poslednje vreme Novak na terenu deluje nekako ravnodušno, ali Imaz odbacuje kritike da je to posledica njegovog uticaja.

 

- Ne radi se ovde o sedenju u 'lotos položaju' i slanju poruke rivalu: 'Pobedi me, ja te volim'. Ako ste strastveni prema tenisu i udarate lopticu sa ciljem da je protivnik ne vrati, ali uz dužno poštovanje prema rivalu, a ne uz autodestrukciju - ističe Imaz.

 

On je svoj uticaj na Novaka uporedio sa jednim ilustrativnim primerom.

 

- Zamislite dvoje ljudi koji ulaze u kuću i jedan od njih ima zapušen nos i trenutno ne može da oseća mirise. 'Danas imamo piletinu', kaže drugi, ali ovaj koji ima zapušen nos, ne veruje mu.

 

Ja sada 'osećam mirise', ne u potpunosti, ali generalno osećam stvari koje nisam osećao ranije', kaže Imaz.

 

On je takođe dodao i da ''ima razumevanje'' za situacije kada se Novak iznervira na terenu i polomi reket.

 

- Apsolutno ga razumem. Jasno nam je da nismo savr[eno. I meni se to dešava da radim stvari koje mi se ne dopadaju. Neophodno je, kada je telo neupotrebljivo, da se na neki način povratite - zaključio je Pepe Imaz.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žana

    12. decembar 2016 | 15:03

    Pepe, Pepe, idi širi ljubav u tri lepe!

  • Dr_sokrates

    12. decembar 2016 | 15:27

    Pepe imaz.. definitivno je neko ko uopšte nije potreban novakovom timu... novak ne treba da širi ljubav na terenu... vec da bude ratnik koji svoga protivnika morate da gleda kao neprijatelja... a nikako onako kako pepe imaz preporučuje... ne znam koliko je pepe imaz potreban novakovom bratu.... ali novaku definitivno nije.... novaku treba ona drskost koju je imao.. lomljenje reketa,izliva besa... izbacivanje loše energije i kanalisanje iste prema protivniku.... širenje ljubavi na terenu ne postoji.... znači pepe imaz mora napolje.... razilaženje sa bekerom je jedna loša odluka... sada je potreban neko kao što je bio beker... neko će vratiti novaka na pravi put... a pepe imaz neka nastavi sa lečenjem depresije novakovom bratu... novak i nije potreban

  • B. Dj.

    12. decembar 2016 | 15:27

    Ja mislim da je Marej i ostali iz prvih 8 nasli Pepe da uradi poso za njih. Jer je pre njega Novak bio bas mentalno najaci . Udaljili su Bekera sada pokusavaju Vajda . Izgleda da ce uspeti . Nedaj boze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA