Bojan Ostojić - diskretni junak Partizanove pobede na Brdu (VIDEO)

Iskusni štoper je na Banovom Brdu odigrao možda i najbolju utakmicu po dolasku u Humsku * Svaki duel je praktično bio bez greške

  • 4
Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Čudan je fudbalski put Bojana Ostojića u Partizanu - od momka koji nije bio ni među 18 igrača do štopera koji je ''zaključao'' odbranu crno-belih!

Kao jedan od najboljih defanzivaca Superlige stigao je letos u Humsku iz Čukaričkog, ali neočekivano nije bio u planovima tadašnjeg trenera Ivana Tomića.

Za razliku od mnogih, ćutao je, radio na treninzima i čekao svoju šansu. Dočekao ju je sredinom oktobra kada je postigao gol u ubedljivoj pobedi Partizana protiv Voždovca (3:0).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iako je njegov posao bio da zaštiti mrežu Kljajića, što je sa saigračima i učinio, Ostojić se odlično pokazao i pred protivničkim golom. Zanimljivo, postigao je identičan broj golova kao letošnje veliko pojačanje Nikola Đurđić s tim da je dosta manje igrao. Pritom je i štoper.

Pre tog meča upisao je nastup protiv Napretka u Kruševcu, da bi posle Zmajeva igrao protiv Radničkog, Novog Pazara, ponovo Napretka, Javora, Vojvodine i Čukaričkog. Ukupno 635 minuta, osam utakmica, od kojih je Partizan na četiri sačuvao mrežu.

Upravo je protiv Čukaričkog Ostojić krunisao sjajnu jesen računajući one mečeve koje je igrao. A njegove igre su se nekako poklopile sa serijom Partizana koju je poremetio samo remi protiv Nišlija (1:1).

Simbolično, na Banovom Brdu je pokazao zašto je važio za najboljeg štopera u ligi. Upravo na mestu gde je stekao tu ''titulu''.

Jeste Uroš Đurđević bio junak pobede sa tri postignuta gola (3:1), ali je isto tako i Ostojić sjajno reagovao u dve tri opasne situacije i sprečio Brđane da savladaju Kljajića. Uve je bio na pravom mestu i svaka ''ničija'' lopta u kaznenom prostoru crno-belih je na kraju bila njegova.

Umalo da možda i najbolju partiju po dolasku u Partizan kruniše golom. U finišu meča je uhvatio volej koji je Petrić na jedvite jade zaustavio. Bio bi to evrogol da je lopta ušla. A malo je falilo...

Van terena ''ne postoji'', na njemu sve više i više izbija u prvi plan. A kako je sam rekao posle meča na Banovom Brdu - sve je to zasluga tima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The

    12. decembar 2016 | 18:59

    Stvarno dobar igrac ! Samo napred Bojane zasluzio si mesto startera.

  • PDV

    12. decembar 2016 | 19:37

    Sigurno najbolji stoper u našoj ligi. Bravo Ostojicu.

  • PK.

    12. decembar 2016 | 19:59

    Kog je sve onaj kvazi Trener Tomic sikanirao,ej koja budala za Knezevica reko da mu je mnogo brz,sa Trujica isto,na klupu sedeo Ostojic,Jevtovic.Tomicu gledaj od Nikolica i uci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA