≫ 

Ronaldo het-trikom sprečio senzaciju: Real je prvak sveta! (VIDEO) (FOTO)

Madriđani posle produžetaka pobedili Kašimu 4:2

  • 4

Evropskoj tituli fudbaleri Real Madrida dodali su i onu namenjenu najboljem timu sveta. 

 

U finalu u Jokohami ekipa Zinedina Zidana pobedila je japansku Kašimu Antlers, tek posle produžetaka, rezultatom 4:2 (2:2, 1:1) uz tri gola najboljeg igrača planete Kristijana Ronalda od kojih je dva postigao u dodatnih pola sata i tako sprečio senzaciju.

 

U regularnom periodu meča bilo je 2:2.

 

Benzema je u ranoj fazi duela doveo Real u vođstvo, ali je Kašima, na iznenađenje mnogih "pokazala zube" i preokrenula preko dvostrukog strelca Gakua Šibasakija.

 

Tada je na scenu stupio neprevaziđeni Portugalac.

 

Ronaldo je najpre iz penala izjednačio na isteku sata igre, da bi sa dva gola u prvom produžetku otklonio sve dileme oko pobednika.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Važno je reći da je Kašima pri rezultatu 3:2 pogodila prečku (glavom, posle centaršuta), a da je Real nedugo posle tog trenutka postigao četvrti gol i lišio meč neizvesnosti. Dakle, i sreća je na "Nisan stadionu" u Jokohami bila jak saveznik Zidanovog sastava.

 

Realu je ovo bila peta titula svetskog klupskog prvaka, druga u prethodne tri godine, a Ronaldu treći veliki trofej u nezaboravnoj godini, posle Lige šampiona i titule evropskog prvaka sa Portugalijom.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klosar

    18. decembar 2016 | 14:12

    Bravo Real . Dobro su odigrali Japanci i mnogo bolje nego sto som ocekivao ali 2 dodira sa loptom 2 gola Ronalda, to je ta klasa. Messi i on zatvorenih ociju daju golove cim udzu u kazneni.

  • Leo

    18. decembar 2016 | 15:46

    Jaki su oni ''prvaci'',pa Proleter bi pobedio Kasimu,nek se Real dokaze protiv Barce,Bayerna itd itd.Ovako nista,prvaci su FIFA seoske lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA