Prva naša utakmica posle sankcija i veliki Ronaldo sa svetskim prvacima! (VIDEO)

Posle sankcija, Brazil je dočekao "plave" sa titulom svetskih prvaka

  • 5

Posle ukidanja sankcija, naša fudbalska reprezentacija prvu utakmicu odigrala je protiv tada četvorostrukih svetskih šampiona Brazilaca, na današnji dan 1994. godineu Porto Alegreu.

 

Brazil je bio bolji od Jugoslavije sa 2:0 golovima Viole u 26. i Branka u 67. minutu, našu reprezentaciju predvodio je Slobodan Santrač, a bila je velika privilegija odigrati meč sa ekipom koja je samo pola godine ranije osvojila Svetsko prvenstvo u SAD. Uz strelce su igrali još Zeti, Žoržinjo, Aldair, Marsio Santos, Zinjo, Dunga, i legendarni Ronaldo.

 

Jugoslovensku ekipu predvodili su Pandurović, Dubajić, Koljenović, Đukić, Jokanović, Brnović, Mihajlović, Jugović, Piksi, Savićević i Mijatović. Selektor Brazila bio je legendarni Mario Zagalo, kao zamene su igrali Goran Đorović, Albert Nađ, Savo Milošević, Goran Šaula, Dejan Govedarica i Aleksandar Kocić, a jedini iz našeg tabora žuti karton dobio je Mijatović.

 

 

Tada su još bile sveže fudbalske rane raspada velike države, za koju su mnogi predviđali svetski tron upravo te 1994. godine. Na Evropskom prvenstvu 1992. Danci su osvojili titulu iako su ispali u kvalifikacijama upravo od Jugoslavije, a u Americi bi zaista delovao zastrašujuće tim sa Mihajlovićem, Jugovićem, Piksijem, Savićevićem, Mijatovićem, Bobanom, Pančevim, Prosinečkim, Bokšićem, Šukerom...

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alessandro

    23. decembar 2016 | 23:34

    Bio jednom jedan Brazil, bio Branka - Roberto Karlos pre Roberta Karlosa i bio jedan skraćeni Pandurović!

  • boro

    23. decembar 2016 | 19:13

    bile restrikcije struje ali su nam tada u 02.00 posle ponoci dozvolili da gledamo sjajne brazilce a i nimalo lose plave :)

  • Slobodan

    23. decembar 2016 | 19:13

    Prvu utakmicu naši odabrali baš protiv Svetskog Prvaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA