ESPN izabrao i objasnio: Novakov Rolan Garos je najvažniji momenat u 2016!

Američka televizija je rezimirala tenisku sezonu za nama

  • 2

Ako se "Tennis channel" propisno obrukao time što nije uvrstio titulu Novaka Đokovića na Rolan Garosu kao jednim od najvažnijih momenata u 2016. godini, američka sportska televizija ESPN je uradila potpuno suprotno - Novakova titula je izabrana za najvažniji "hajlajt" godine na izmaku.

Tamo nisu imali dilemu i propisno zabeležili da je srpski teniser kompletirao gren slem, pritom postavši prvi teniser od davne 1969. godine koji je držao sva četiri gren slem trofeja u isto vreme.

- Novak je dugo čekao titulu na Rolan Garosu, ali je vredelo. Kompletrao je grend slem i postao prvi čovek do Roda Lejvera koji drži sve četiri najveće titule u isto vreme. Bio je baš poseban momenat kada je dobio ovacije u Parizu, jer nije često u karijeri imao podršku u najvećim mečevima. Takođe, bilo je očekivano da će tako velika pobeda biti praćena nekom vrstom razočaranja. Do kraja sezone uzeo je svega još jedan trofej - objasnili su na ESPN-u.

Interesantno, prema izboru uredništva, to što je Endi Mari stigao do prve pozicije na ATP listi izabrano je kao četvrti najvažniji trenutak sezone. Pre njega je bila važnija 22. gren slem titula Serene Vilijams u 35. godini, kao i problemi sa povredama Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Tek onda slede nova prva igračica sveta Anđelika Kerber, gren slem titule Stena Vavrinke i Garbine Muguruze i spektakularni povratak Huana Martina Del Potra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    26. decembar 2016 | 08:53

    Koga ce drugog nego Noleta. Mogu svi oni da lazu da izmisljaju, da na desetine Vilandera nadju da simulira neku drugu stvarnost, al Noleta ne mogu nikakvim lazima izbrisati, on je sam sebe upisao u vreme i legendu.

  • Dare

    26. decembar 2016 | 11:39

    Ove godine im zapusava usta svima za sva vremena..gledacete nole sou i osvajanje sva 4 gs u kalendarskoj godini...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA