UNIŠTIO GA ZA NEKOLIKO SEKUNDI: Evo zašto je UFC zabranio supertešku kategoriju (VIDEO)

Mnogi se ne bi nadali ovakvom ishodu kada pogledaju sliku

  • 7

Najjača MMA promocija (UFC) nema supertešku kategoriju, a mnogi se pitaju zašto se ne ide dalje od teške kategorije i maksimalnih 120 kilograma kod boraca u okviru nje.

>>> Mnogo priča, moraću da mu polomim facu: Ruska UFC zver progovorila o borbi koja se čekala (VIDEO)

Razloga je više, a pre svega je to zbog zdravlja takmičara, koji se mnogo više umara ako ima više kilograma, a samim tim je i kvalitet borbe na mnogo nižem nivou. UFC drži strogo do profesionalnosti i do toga da borbe ne budu na neki način predstavljene kao svojevrsna cirkuska predstava, što bi sasvim sigurno bio slučaj da ne postoje kriterijumi kada je težina protivnika u pitanju.

Primera radi, u Japanu ne postoje nikakve zabrane u pogledu kilaže protivnika, pa tako možemo da vidimo duele u kojima je protivnik i duplo veći ili teži od rivala. Takav je bio slučaj prilikom borbe iz 2010. godine, koja je završena za svega 20 sekundi. Mark Poter je porazio Tomaža Červinskog nakon što je korpulentni Poljak u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao na leđa. Poter je to odmah iskoristio i razornim udarcima je primorao sudiju da prekine borbu.

Pogledajte kako je to izgledalo i biće vam jasno zašto se u UFC-u ovakve borbe ne dozvoljavaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA