≫ 

Više nema dileme, senzacionalni Jokić je najveći hit NBA lige: Ameri se dive Srbinu posle još jedne magične predstave! (VIDEO)

Spektakularna igra srpskog centra u pobedi Denvera nad Minesotom: 16 poena, 8 skokova, 11 asistencija - i to kakvih asistencija!

  • 16

Nikolu Jokića navijači i komentatori u najjačoj ligi na svetu počinju da pominju kao nešto najbolje što se desilo Denveru i uopšte NBA karavanu poslednjih godina.

Srpski centar je odigrao još jednu utakmicu za pamćenje. Utakmicu posle koje će verovatno svaki naredni protivnik Nagetsa ubuduće gledati na bivšeg igrača Mege kao apsolutno prvu zvezdu ekipe. Jer, ono što radi 21-godišnji Somborac u svojoj tek drugoj godini među košarkaškim kolosima, dugo nije viđeno.

Jokić je u noći između srede i četvrtka, u pobedi Denvera nad Minesotom 105:103, ponovo bio blizu "tripl-dabl" ostvarenja, ali sa rekordom karijere kada su u pitanju asistencije, kojih je imao 11, uz 16 poena i 8 skokova.

Neka od dodavanja našeg igrača bila su, za standarde centara, potpuno nestvarna, pa je bilo i onih koji su se zapitali da li to Nikola Jokić asistira kao veliki Medžik Džonson?

Neverovatno je, makar za Amere (jer mi to znamo) i sa kolikom lakoćom Jokić pogađa, asistira i kakav pregled igre ima.

Denver definitivno ima pravo blago: plejmejkera u telu centra.

- Fantastično! Senzacionalno! On to radi bez gledanja. Neverovatno - bili su samo neki od komentara oduševljenih američkih novinara tokom prenosa utakmice u kojoj je centralna figura bio Jokić.

Na drugoj strani, neprimetan je bio Nemanja Bjelica koji je za 17 minuta bio bez poena.

Uz Jokića, najzaslužniji za pobedu ekipe iz Kolorada bili su Geri Heris i Vilson Čendler sa 17 poena, te Danilo Galinari sa 18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA