Bobi sve razbija na treningu Detroita, ali zbog glupih NBA "pravila" trener mu ne da da igra! (VIDEO)

NBA liga nije trka na 100 metara već maraton i strpljenje je najvažnije, a mi verujemo da će Marjanović dobiti priliku sledeće sezone, rekao je njegov agent Miško Ražnatović

  • 13

Srpski centar, Boban Marjanović, završava tužnu godinu za njega.

>>> Da li je Bobi Marjanović napravio grešku karijere odlaskom u Detroit? (VIDEO)

Osim što je potpisao unosan ugovor sa Detroitom (21 milion na tri godine) Marjanoviću ova godina nije mnogo uspešna. Nije bio sa reprezentacijom na Olimpijskim igrama i osvojio srebro, i nije se mnogo naigrao u Pistonsima gde je treći centar i obično sedi na klupi ceo meč ili nije ni u protokolu.

Međutim, njegov agent Miodrag Ražnatović ističe u razgovoru za Sport klub da je u NBA takva procedura da Boban mora da sačeka svojih pet minuta. On je na treninzima najbolji, ali trener Džef Van Gandi više veruje Australijancu Bejnsu

-  Ideja Detroita jeste da Bejnsu ističe ugovor sledećeg leta i da oni neće moći da ga produže, pa će Bobi sledeće i u onoj trećoj godini ugovora imati ulogu rezervnog centra Dramondu.

 

- To je 15-17 minuta i time bismo bili zadovoljni. NBA karijera nije trkana 100 metara, ona je maraton. Nemam ništa protiv toga da sada igra malo, a onda da posle dobije zadovoljavajuću ulogu i da pokaže šta može.

- Ljudima nije jasno kako je moguće da taj Bejns igra pre njega, tim pre što do nas stižu vesti da Bobi njih razbija na treninzima, da ga saigrači hvale itd. To je sve istina, neuporedivo je bolji od Bejnsa, ali NBA ima svoja pravila – taj trener godinama radi sa Bejnsom, siguran je potpuno u njega i zna šta mu donosi - Kaže Ražnatović za Sport klub.

Kad se kaže "pravila" misli se na to da svaki trener nima svoju filozofiju i svoja pravila od kojih ne odstupa ni zbog koga.

Ražnatović naglašava da je u celom tom procesu ključna reč “strpljenje“ – neki su ga imali, a neki nisu.

- To je jednostavno tako, Bobi mora da sačeka svojih pet minuta. Mnogi su bili strpljivi i sačekali su ih, pošto ovo što se Jokiću i Porzingisu dešava baš i nije pravilo. Imao sam primer u svojoj karijeri da Spanulis nije bio spreman da čeka.

Printskrin: Youtube/NBA conferences Printskrin: Youtube/NBA conferences

 

- On je došao posle Svetskog prvenstva 2006. na kojem je razbio Krisa Pola, Grčka je pobedila SAD, a Spanulis je došao sa stavom: ’Ja sam tata i treba da igram’. Na treningu je taj stav i opravdavao, ali NBA ima svoja pravila, da se privikneš na ligu itd. On je imao malu minutažu, nije želeo da im pokloni poverenje za još jednu godinu i vratio se u Evropu.

To ima dobrih strana, osvojio je sa Olimpijakosom sve što može da se osvoji više puta, ali mi nikada nećemo saznati da li bi on sada imao petogodišnji ugovor na 70-80 miliona – da je izdržao, siguran sam da bi - rekao je Ražnatović.

(Telegraf.rs/Sport klub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lovac

    31. decembar 2016 | 13:21

    za 21 milion jabi sedeo u publici tri godine i pevao davorike dajke

  • E misko

    31. decembar 2016 | 11:22

    Nisi se ti zabrinuo zbog njihove karijere nego zbog svog procenta

  • Dragoljub

    31. decembar 2016 | 10:08

    Nema Bobi 2o godina pa da trci maraton.Nego polako neka kupi pinkle pa nazad u Evropu ako mu se igra basket.Ako hoce da prodje ko Milicic i jede kokice za vreme utakmice neka greje klupu u Detroitu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA