≫ 

Englez nam je otkrio kako je postao Delija: Zbog devojke sam poludeo za Zvezdom!

"Sigurno da nikad košarku ne bih pratio toliko da nije Zvezde. Sada obožavam da gledam evropsku košarku, NBA nisam stigao da ispratim toliko. Ali prva Zvezdina košarkaška utakmica nije bila planirana i to se može nazvati sudbinom", kaže momak koji se na prvi pogled zaljubio u crveno-bele

  • 2

Navijači Crvene zvezde imaju novog junaka sa tribine, i to iz Engleske! Met Vajt je pre nekoliko godina zavoleo Andrijanu iz Srbije, a zatim i klub koji je počeo da prati širom Evrope, iako mu je prva ljubav Čarlton Atletik. Posao mu omogućava da često putuje na evroligaške mečeve, a na Tviteru i Instagramu je već postao Zvezda među navijačima, naročito posle Baskonije.

>>> Kakva pohvala iz Hrvatske, i to od čuvenog trenera: Zvezda igra najbolju košarku u Evroligi!

Sa devojkom je umakao redarima kako bi na gostovanju proslavio veličanstven trijumf, uz zastavu Srbije i šal Zvezde. Za Telegraf, između dva puta, Met je sa zadovoljstvom pričao kako je sve počelo i kako će se nastaviti.

- Krivicu za moju ljubav prema Zvezdi snosi moja devojka, njen tata je partizanovac, ali smo mi izabrali crveno-belu stranu. Bukvalno od trenutka kad smo se upoznali, odmah smo otišli na moju prvu utakmicu Zvezde, u oktobru 2013. na Marakani, bilo je 5:1 protiv Novog Pazara i bio sam veoma očaran još od trenutka kad sam zakoračio na stadion. Volim strast i podršku koja se daje ekipe, to je nešto što ne doživljavam na istom nivou u drugim zemljama. Postao sam vremenom veći navijač Zvezde od moje devojke, nismo ni sanjali da će se to desiti. Nije to sad stvar samo Zvezde, imam strast i ljubav za sve što je srpsko. Bio sam u Kardifu kada je reprezentacija Srbije igrala, takođe sam ispratio nekoliko košarkaških utakmica nacionalnog tima. Beležio sam i snimke sa pojedinih košarkaških i fudbalskih utakmica kako bih ljudima pokazao koliko su Delije dobre, sve možete pogledati na mom kanalu.

Nije uobičajeno za Engleze da zavole košarku, kako si počeo u tolikoj meri da pratiš košarkaški tim?

- To je velika istina i sigurno da nikad košarku ne bih pratio toliko da nije Zvezde. Sada obožavam da gledam evropsku košarku, NBA nisam stigao da ispratim toliko. Ali prva Zvezdina košarkaška utakmica nije bila planirana i to se može nazvati sudbinom. Devojka i ja volimo da putujemo, pa smo uzeli kartu za Atinu u decembru 2015.kada je Olimpijakos čekao Zvezdu. Tamo smo tek uočili da Zvezda gostuje tokom našeg boravka, uzeli smo karte i to je jedna od najboljih utakmica kojima sam prisustvovao. Od tog momenta, pratim i fudbal i košarku, i Zvezdu i Srbiju gde god u Evropi igraju. Kad se vratim u London, jurim linkove na internet da ispratim Evroligu, ABA ligu i KLS. Prošlog jula sam u Beograd dolazio da gledam srpske mečeve u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Foto: instagram.com/matt_cafc Foto: instagram.com/matt_cafc

Koji je broj mečeva koje si odgledao?

- Mislim da je 29! Gledao sam 12 fudbalskih mečeva na Marakani i šest na gostovanjima. Prvo mi je u Kruševcu i bio sam na poslednjih šest beogradskih derbija. U košarci sam gledao nekoliko mečeva u Kombank Areni i Pioniru, putovao sam i u Vršac na utakmicu sa Efesom. Na strani, bio sam u Minhenu i Bambergu, Malagi i Vitoriji, Pireju, sledeći je Milano u martu!

Nekoliko igrača se izdvojilo u Metovom pamćenju.

- Svaki put kad zavolim nekog igrača on ode, a najviše sam cenio Nenada Milijaša, Marka Grujića i Aleksandra Kataija. U ovom timu sada najviše volim Mičela Donalda, veoma je dobar i nažalost osećam da je samo pitanje trenutka kada će i on otići. U košarci, volim ceo tim! Poslednje dve sezone, ko god je bio ovde, radio je pakleno i svi su se držali zajedno, volim strast koju pokazuju i van terena. Ako moram da biram nekog, to su Čarls Dženkins i Marko Siiiimooonoviiić. Neke trojke su takve da gledam otvorenih usta, fantastičan je!

Kako si se osećao posle utakmice sa Baskonijom kada si uleteo na teren sa devojkom, fotografisali ste se sa igračima. Da li su se iznenadili kad su videli Engleza u crveno-belom?

- Mislim da neki nisu ni stigli da shvate da sam Englez jer sam ja zanemo od šoka. Bilo je teško za mene i devojku da sedimo među navijačima Baskonije pokušavajući da budemo mirni i da ne navijamo iz sveg glasa za Zvezdu, nisam siguran da li smo bili jedini jer sam video samo četiri osobe privržene Zvezdi, ali u VIP boksu. Samo smo odlučili da na kraju privučemo pažnju igrača, 20 sekundi pre kraja smo se pustili do ograde i samo smo jurnuli između članova obezbeđenja i redara. Kada su videli šal i zastavu Srbije, slikanje je bilo nezaobilazno, čestitali smo im na novoj neverovatnoj pobedi.

Foto: instagram.com/matt_cafc Foto: instagram.com/matt_cafc

Često pišeš na srpskom, koja ti se pesma izdvojila kao omiljena?

“O, mama, zaljubio sam se, ja video sam Zvezdu”… I nova “Zvezdo ti to znaš”, volim engleski prevod pesama i osećam koliko se poistovećujem sa njima u praćenju Zvezde. Često uhvatim sebe kako ih pevušim.

Meta ne raduju samo uspesi Zvezde, već i priroda posla koja mu omogućava putovanja na utakmice.

- Radim na događajima u Londonu i Južnoj Engleskoj, na svim vrstama privatnih i javnih događaja i bio sam dovoljno srećan da radim svakog dana u Londonu 2012. na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama. Sada sam na Vembliju kao korporativni boks menadžer najvažnijih događaja (finala Kupa, finala plejofa, koncerti). Tu sam i za manje private događaje na svakodnevnom nivou. Takođe sam radio i Arsenalove mečeve na Emirejtsu, imam veoma otvoren ugovor zbog kog često putujem i mogu da odem u Beograd kad poželim. Trudim se da izbegnem samo zimsko vreme, a moja devojka je dolazila često u London u poslednjih šest meseci. Jedno vreme sam baš često dolazio, 2-3 puta mesečno, mnogi Srbi su se šalili sa mnom da bih možda mogao da se preselim ovde. Izgubio sam i pojam o broju letova na relaciji Beograd – London, definitivno je Srbija postala moja druga zemlja!

(B.Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    27. januar 2017 | 12:13

    U fudbalu i nema sta da vidi narocito...Al kad je kosarka u pitanju da mu pozavidi cela Engleska i Komonvelt

  • Zak Tom

    27. januar 2017 | 12:25

    Bravo Met,vidimo se u Milanu da bodrimo nasu Zvezdu.Pozdrav za tebe i Adrijanu.Mi cemo biti i u Madridu.Zeljko,Robi,Igor i drugi iz zapadnog Londona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA