Sjajan momak, veliki igrač i šampion: Đoković nahvalio sledećeg protivnika u Akapulku (VIDEO)

Srpski as će u narednoj rundi igrati protiv Del Potra

  • 4

Posle pobede nad Martinom Kližanom, srpski teniser Novak Đoković održao je konferenciju na kojoj je najviše i govorio o samom meču.

Za Slovaka je imao samo reči hvale.

- Prvih nekoliko gemova su izgledali dosta nervozno s moje strane. Sačuvao sam nekoliko brejk lopti sa servisom koji me je danas služio dobro. Kližan je igrao sjajno i u drugom setu je bio veoema blizu. Bio je ovo jedan kvalitetan teniski meč. Kližan je iz mene izvukao ono najbolje. Naterao me da igram najbolje u ključnim trenucima - rekao je Novak i dodao:

- Nisam očekivao lak meč, to je sigurno. Ja nisam igrao zvaničan meč na nekom još od Australijan opena. Jedino onaj u Dejvis kupu. Konkurencija na turniru je veoma jaka, ima dosta dobrih tenisera. Izvukao sam Kližana već u prvoj rundi, a on svakako zna kako da igra svoj najbolji tenis protiv top igrača. Nije se plašio da bude agresivan na lopti. Sve u svemu, bila je to jedna odlična predstava. Ovo je upravo ono što mi je trebalo i jedva čekam sledeći izazov.

A naredni protivnik mu je Huan Martin del Potro koji je još teže izašao na kraj sa svojim protivnikom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Poslednji put smo jedan protiv drugog igrali u Riju kada je osvojio srebro. Osvojio je i Dejvis kup s Argentinom. Junak je svoje zemlje i sjajan momak. Zaslužuje svaki uspeh koji mu se događa, pošto je prethodnih sezona imao probelam sa povredom. On donosi uzbuđenje tenisu jer je veliki igrač. Veliki šampion - govorio je Novak o Argentincu.

Srpski as govorio je i o ciljevima u 2017. godini.

- Svaki put kada započnem sezonu težim onim najvećim rezultatima - da osvojim Gren slemove i budem najbolji na svetu. Ali, nisam jedini koji želi sve to. To su velike želje i ja bi trebalo da idem meč po meč. Sezona je počela dobro, pobedom u Dohi. U Australiji nisma igrao dobro. Međutim, kao što znate, još testiram sebe. Nadam se da ću se uskoro vratiti u onu formu koja me je krasila prošle sezone, ali i prethodnih godina - jasan je bio Đoković.

Pogledajte i opširnije izlaganje Đokovića na konferenciji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    1. mart 2017 | 07:57

    Nole, pređi na čelendžere.

  • TIBOR

    1. mart 2017 | 12:26

    Hvali ga jer se nada , da ce svi za njega da navijaju, racunajuci i sudije, ali lose mu se pise. On vise nije onaj od pre, nacin zivota, ponasanje na terenu i van njega, sve je doprinelo da ide unazad, tako ce da se nastavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA