≫ 

Ronaldo sam pobedio Atletiko: Real je već u finalu, Portugalac dao više golova nego Jorgandžije u istoriji LŠ (FOTO) (VIDEO)

Najbolji fudbaler sveta postigao het-trik u pobedi ''kraljevskog kluba''

  • 21

Nema sumnje - Real je postao noćna mora za fudbalere Atletika! Golovima Kristijana Ronalda u 10, 73. i 86. minutu, aktuelni šampion Evrope je pobedio gradskog rivala u prvom meču polufinala Lige šampiona - 3:0 (1:0).

Za Jorgandžije ovo već postaje surovo, s obzirom na to da su 2014. i 2016. godine izgubili finale LŠ od Reala. A upravo su ih tim transparentom i koregografijom dočekali domaći navijači i dodatno im ''sipali so na ranu.''

Kako sada stvari stoje Atletiko će se teško, skoro nemoguće, i treći put u poslednje četiri sezone boriti za ''ušati pehar.'' S druge strane, Real kuca na vrata stadiona u Kardifu gde će se finale igrati. Aktuelni šampion Evrope je veoma blizu da se bori za odbranu krune, a istu niko nikada u istoriji nije dva puta uzastopno osvojio.

FK REAL - FK ATLETIKO 3:0

(Ronaldo 10, 73, 86)

REAL: Navas, Karvahal (Naćo 46), Ramos, Varan, Marselo, Kasemiro, Kros, Modrić, Isko (Asensio 68), Benzema, Ronaldo.

ATLETIKO: Oblak, Ernandez, Savić, Godin, Felipe Luis, Gabi, Karasko (Korea 68), Nigez (Gaitan 57), Koke, Grizman, Gameiro (Tores 57)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kada smo već kod istorije, nju je Ronaldo ispisivao tokom ovih 90 minuta na Santjago Bernabeu. Postigao je svoj 103. gol u LŠ, što je za tri više od Atletika ikada. Jorgandžije su, računajući i KEŠ i LŠ, dali okruglo 100.

Ronaldo je, takođe, postao prvi igrač koji je dao preko 50 golova u nokaut fazi. Niko ni 50 nije dao, a Portugalac je upisao 52. koji su ujedno i 800. i 801. u istoriji duela Reala i Atletika.

Atletiku je ukupno dao 21 gol, a čak polovinu u prvih 25 minuta meča. A ovaj polufinalni je otvorio u 10. minutu kada je odlično skočio ispred Savića i šutem glavom matirao Oblaka.

Pravo je čudo da u prvom poluvremenu nije bilo više golova, jer je moglo barem pet. Benzema je na samom početku promašio sa pet metara, a na isteku pola sata pokušao je makazicama kada je lopta prohujala tik iznad prečke.

Printskrin: Arena Sport Printskrin: Arena Sport

Prethodno je Oblak na jedvite jade izbacio loptu u korner nakon što je Varan šutirao glavom. U tom trenutku se igrao 16. minutu, kada je Atletiko odbranio Realom korner i u polukontri stvorio najbolju priliku na meču. Gameiro je izašao ispred Navasa koji mu je izvukao loptu ispod nogu. Da ga je obišao, bio bi to siguran gol za Jorgandžije.

Atletiko je do isteka 45 minuta još jednom zapretio Navasu preko Godina, dok su u nastavku bili samo posmatrači. Nije ni Real bio nešto bolji, ali je svoje dve šanse Ronaldo na pravi način iskoristio i zabeležio svoj 14. gol u polufinalima LŠ.

Jeste Portugalac bio trostruki strelac i igrač utakmice, ali nikako ne bismo smeli da zaboravimo kakav posao su Kros i Modrić odradili na sredini terena. Bukvalno su ''pohapsili'' atletikove uzdanice.

Revanš je za osam dana na Vinsente Kalderonu, ali će on sasvim izvesno biti puka formalnost.

Pogledajte i golove:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA