≫ 

Partizan tek u finišu srušio FMP i došao do jedne od najvažnijih pobeda u KLS!

Egal je bio sve do 37. minuta, a onda je usledio furiozan finiš crno-belih

  • 29

Košarkaši Partizana ostvarili su jednu od najvažnijih pobeda u KLS, nakon što su u uzbudljivoj završnici savladali FMP rezultatom 82:71 (22:27, 21:17, 19:15, 20:12)

Bila je ovo peta pobeda crno-belih u šest kola čime su pobegli večerašnjem rivalu na tabeli. Podsetimo, oba tima su pre ovog meča imali skor 4/1.

Presudan trenutak desio se tri minuta pre kraja kada je Partizan otišao na plus osam (76:68). Stizao je FMP u dva navrata vođstvo domaćeg tima, ali sada nisu imali snage. Trojkom Ratkovice u 39. minutu Partizan je prvi put stekao i dvocifrenu prednost (79:69).

Tada je bilo jasno da će se crno-beli osamiti na drugom mestu. Ukolikos e ne izbore za prvo, košarkaši partizana su ovim trijumfom barem stekli solidnu prednost u borbi za drugo mesto koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Uroš Luković sa 15 poena i šest skokova. Vrabac je imao 14, Birčević 13, Hečer 11 i Ratkovica 10 poena. Pot je dodao šest, Veličković pet, a Andrić i Marinković po tri.

S druge strane, Bolden je imao 14, Apić 11, Davidovac i Žižić po devetLazarević i Ljubičić po osam. Čović je ubacio sedam, ali nije puno igrao.

Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Partizan je prvi poveo na meču preko Birčevića, da bi crno-beli zatim imali i 5:2. Čović je na ulasku u 3. minut izjednačio na 7:7, ali je trener gostiju morao da traži tajm-aut u 4. minutu pri rezultatu 11:7 za Partizan.

Bolden je nedugo zatim trojkom smanjio rezultat, ali je Apić dozvolio Lukoviću da veže 2+1 i ponovo odvede Partizan na +4. Već u narednom napadu Bolden je ponovo nadmudrio svog čuvara i smanjio na 16:14. Imao je FMP priliku da izjednači, možda i povede, međutim Vrabac je presekao loptu i zakucao za 18:14. Bio je to njegov šesti poen. Igrao se 6. minut.

FMP je izjednačio na isteku 8. minuta nakon što je Ljubičić pogodio trojku, a Bolden je zatim doneo i vođstvo gostiju (19:21). I Žižić je poogodio svoju trojku za 24:20 u korist FMP-a koji ej sjajno odigrao ovu prvu četvrtinu. Džikić je moraod a interveniše i u igru je tada po prvi put ubacio Hečera i Andrića, dok je Majstorović u međuvremenu pogodio samo jedno bacanje (24:21).

Upravo je Hečer loše odigrao u odbrani i dozvolio Žižiću da sa istog mesta ubaci i drugu vezanu trojku (27:21), a Veličković je ubacio jedno bacanje za 27:22 u korist gostiju na kraju prve četvrtine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Veličković je sa linije penala započeo drugu četvrtinu, ali se Bursać odmah revanširao pogotkom za dva poena. Međutim, igrači FMP-a su za minut i po ispunili bonus u drugoj deonici.

Ipak, gosti su stekli prednost od 32:26 koju je prepolovio Hečer za dva napada. Prvo je ubacio samo jedan penal, zatim i flouter u nastavku (29:32).

Žižić je na polovini druge deonice pogodio neverovatnu trojku, svoju treću, za 36:31, da bi Ljubičić u odbrani napravio svoj treći faul. Pot je realizovao oba slobodna bacanja (36:33).

Nakon trojke Andrića u 16. minutu Partizan je izjednačio rezultat na 38:38 i naterao Alempijevića da zatraži tajm-aut. Minut odmora nije urodio plodom jer je Birčević pogodio trojku za 41:38 u korist Partizana. Seriju crno-belih potom je presekao Čović sa linije penala (41:40).

Zatim je FMP preko Čovića i Radovanovića ponovo prešao u vođstvo (41:44). Ratkovica je smanjio na 43:44, što je ujedno i bio rezultat na kraju prvog poluvremena.

Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Kao i prve dve četvrtine, tako je i treća započeta prvim poenima Partizana. Učinio je to Luković, ali mu se Lazarević odmah revanširao (44:45).

Na isteku 23. minuta FMP je imao 50:48 i kotranapad koji je poveo Bursać. Krenuo je na zakucavanje, ali je brutalno izblokiran od strane Marinkovića. Zatim je Partizan napravio seriju 5:o koju je trojkom krunisao Birčević za 53:50.

Onda i sjajna odbrana crno-belih koji su dva puta blokirali Čovića. Serija Partizana je nastavljena poenima Marinkovića za 55:50. Potom je i Luković zakucao za 58:50, da bi Apić prekinuo seriju i pogodio za 58:52.

Vratio se gostujući tim u finišu i uspeo da smanji na 62:59, a upravo to je bio konačan rezultat posle 30 minuta. Pot i Vrabac su za minut igre u poslednjoj deonici ubacili pet poena i tako odveli crno-bele na 67:59. Ipak, Apić i Davidovac nisu dozvolili da se crno-beli odlepe na dvocifrenu razliku (67:63), a posle promašaja Hečera Bolden je ubacio 2+1 i smanjio na 67:66.

Seriju gostiju iz predgrađa prekinuo je Luković polaganjem u koš (69:66), a nedugo zatim i Hečer. Amerikanac je pritom iskoristio i dodatno slobodno bacanje za 72:66. Dugo je na semaforu bilo 72:68 sve dok Ratkovica u 37. minutu nije pogodio slobodna bacanja.

Ratkovica je u 39. minutu pogodio i trojku za 79:69 koja je i rešila pitanje pobednika.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA