Potez pred Zvezdino osvajanje titule je pomoglo da se Partizanu smanji kazna!

Izuzetak koji se drugu godinu zaredom desio u srpskom fudbalu

  • 6

Partizanu je umanjena kazna posle žalbe na odluku Disciplinske komisije FSS povodom uvredljivih skandiranja njegovih navijača na utakmici sa Vojvodinom.

 

To znači da će crno-beli imati publiku na utakmici sa lučanskom Mladošću, ujedno i poslednjoj u prvenstvu, kada bi trebalo u slučaju pobede da se proslavi titula.

 

Ispostavilo se da su se u Komisiji vodili logikom koja je prošle godine primenjena i na Crvenu zvezdu, kojoj je kazna smanjena sa tri na dve utakmice bez publike, zbog incidenata na 151. večitom derbiju, pa je u poslednjem kolu dočekala Radnički pred punim tribinama. Zvezda je prvobitno kažnjena sa tri meča i novčano 800.000 dinara, kao i sa 200.000 dinara zbog pirotehnike na utakmici protiv Vojvodine u Novom Sadu.

 

- Prilikom razmatranja žalbe FK Partizan i donošenja ove odluke imali smo u vidu i da je isti princip bio primenjen i prošle godine, kada se Crvenoj zvezdi smanjila kazna sa dve na jednu utakmicu suspenzije pred poslednje kolo u prvenstvu. Nadamo se da se slični prestupi FK Partizan neće ubuduće događati, zato što Komisija za žalbe sigurno neće imati obzira kao što je to učinjeno ovog puta – rekao je predsednik Komisije za žalbe FS Srbije Marjan Rnić.

 

Klubu iz Humske deliminično je uvažena žalba pošto će morati da plati 700.000 dinara, umesto prvobitnih 500.000.

 

Utakmica između Partizana i Mladosti igra se u nedelju od 18.30. Inače, Partizan je saopštio da će ulaz na utakmicu sa Mladošću biti slobodan.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    19. maj 2017 | 17:35

    Razlika je u tome sto je prvenstvo tada bilo vec reseno a sada oficijalno nije mada svi znamo da jeste a ovi se i ne trude da bar malo lopovluke sakriju... Zasto kazna nije izrecena odmah posle incidenta i do sada bi bila odradjena? Tesko nama sa ovakvim vlastima kako u fudbalu tako i u drzavi ....

  • Терза

    19. maj 2017 | 17:46

    Да, али Звезда је била обезбедила титулу и није могло да утиче

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA