Kako vam se čini Lalatovićev spisak za EURO? Objasnio je zašto nema Ristića i kakvu simboličnu vezu ima sa Poljskom

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine igra se od 16. do 30. juna

  • 12

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović istakao je da ne želi euforiju i velika obećanja pred Evropsko prvenstvo u Poljskoj, ali da će sadašnja generacija kroz napadačku igru tražiti novi uspeh.

- Napravljen je veliki uspeh odlaskom na Evropsko prvenstvo. Imamo sjajne igrače, nikoga ne treba da se plašimo, iako su kvalitetne selekcije Portugalije i Španije. Ekipa koja bude imala više sreće napraviće uspeh. Ne želim euforiju i obećanja o napadu na zlato, već da budemo ponosni na naš nastup u Poljskoj - rekao je Lalatović na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.

Na spisku se nalaze 23. fudbalera:

Golmani: Boris Radunović (Avelino), Vanja Milinković-Savić (Torino), Filip Manojlović (Crvena zvezda).

Odbrana: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Vukašin Jovanović (Bordo), Radovan Pankov (Ural), Miloš Veljković (Verder), Nikola Milenković (Partizan), Nemanja Antonov (Grashopers).

Sredina terena: Andrija Živković (Benfika), Nemanja Maksimović (Astana), Dejan Meleg (Vojvodina), Marko Grujić (Liverpul), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Saša Lukić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Čukarički).

Napad: Aleksandar Čavrić (Slovan), Ognjen Ožegović (Čukarički) i Uroš Ðurđević (Partizan).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Lalatović je rekao da je prva utakmica protiv Portugalije najvažnija na šampionatu.

- Portugalija nije izgubila tri godine, ali isto tako nije nije ni Švedska, pa smo je pobedili. Šanse su 50:50... Imam punu veru u moje igrače, zlato nije moranje, već da poštuju reprezentaciju i grb koji nose.

Lalatović je izostanak fudbalera Crvene zvezde Mihaila Ristića obrazložio time da je dugo bio van terena zbog povrede.

- Ristić je sjajan igrač, jedan od mojih omiljenih igrača. Debitovao je kod mene u Zvezdi, gurnuo sam ga iz omladinaca, ali imao je povredu i nije igrao duži period, a nisam hteo puno da menjam spisak. Da nije bio povređen sigurno bih ga pozvao. Na toj poziciji imamo Melega, standarnog člana reprezentacije i kapitena Vojvodine, kao i Sergeja Milinković-Savića.

Kao je naglasio, zadovoljan je formom reprezentativaca, iako bi voleo da su pojedinci igrali više.

- Grujić je igrao za B tim, polako se vraća u formu. Žao mi je Maksimovića što nije igrao u Astani zbog potpisa za Valensiju, što dovoljno govori o kakvom se igraču radi. Živković je igrao manje-više, ali svakako sam zadovoljan. Igraćemo napadački i na gol više - rekao je Lalatović i poručio da kapitenska traka ostaje na ruci golgetera Partizana Uroša Ðurđevića.

Mladi trener izneo je i njegove zanimljive familijarne faze sa Poljskom.

- Moja pokojna baka rođena u Varšavi, Jevrejka je i upoznala je mog deku u logoru. To su mi veze sa Poljskom, možda će mi to doneti sreću - zaključio je Lalatović.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine igra se u Poljskoj od 16. do 30. juna, a Srbija se nalazi u B grupi sa Makedonijom, Španijom i Portugalijom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sever

    22. maj 2017 | 21:54

    Bravo Lalate. Ristic je panj od igraca, kome je menadzer Misko Raznatovic i zbog toga ga je Bozovic gurao mada nema kvalitet ni za losiju ligu, ako postoji.

  • Mirni Mirko

    22. maj 2017 | 22:25

    Pa sastav je dobar jedino ne valja Lalatovic!!!

  • Crno beli

    23. maj 2017 | 12:05

    Odličan tim. Jedino ne znam da li Bogosavac i Radonjic zaslužuju pozive mada nisam ni pratio čukaricki. Cini mi se da je to malo guranje svojih igrača. Ako grešim ispravite me jer kažem nisam pratio čuku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA