Misterija dolaska Pavkova na Marakanu: Dve izjave koje su totalno zbunile navijače!

Generalni direktor u razmaku od pet meseci dao pomalo suprotne izjave o transferu visokog napadača iz Radničkog

  • 9

Jedan od najvećih razloga za lošu sezonu Crvene zvezde u kojoj je ostala bez trofeje jeste mnogo promašenih transfera i pojačanja. Dovoljan je samo pogled na gotovo ceo tim sa rezervama koji je tokom poslednjih godinu dana doveden na Marakanu i shvatiti sve.

Jedan od najmisterioznijih transfera je svakako dovođenje Milana Pavkova iz Radničkog iz Niša za 300.000 evra, a da je on kasnije za polusezonu odigrao svega šest minuta. Pri tom je Zvezda imala velikih problema sa Radničkim oko isplate obeštećenje, pa se čak i vukla po sudovima.

Ponovo je u centru pažnje ovaj transfer došao kod navijača nakon izjave Zvezdana Terzića da je Pavkov bio želja trenera Miodraga Božovića.

- Pavkov je bio želja bivšeg trenera i mi smo to ispunili. U prvom delu sezone dao šest golova za Radnički, hteli smo da njegovim dovođenjem dobijemo na skok igri, ali se povredio po dolasku u Zvezdu. On je još klinac, treba da se adaptira na veliki klub i veliki grad. Na njemu je bio i veliki pritisak - rekao je Terzić.

ŠTA JE TERZIĆ PRIČAO KADA JE PAVKOV DOŠAO?

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Mnoge je zbunila ova izjava nakon hvalospeva koji je Terzić izrekao o Pavkovu nakon realizovanog transfera, kada je rekao da ga zna još iz treće lige, a faktički ga je predstavio kao novog Nikolu Žigića.

- Pavkova znam iz treće lige, gde mi je skrenuo pažnju jer dugo tražimo takav tip igrača. Ne smem da ga dovedem iz treće lige, nije me još ubedio. Odem da gledam Maraša na Banjici, protiv Niša. To je bila, da ne uvredim Maraša, igra Davida i Golijata. Takav sudar moći i nemoći. Pavkov se zagradi, pa glava, pa ga otrese, pa zgazi, pa pretrči.

Da ga nismo sada uzeli, sledećeg juna bi vredeo dva miliona evra i nismo hteli da ga izgubimo.Momak ima neverovatne fizičke predispozicije. Treba još da se brusi, nije Zvezda laka. Pitanje je da li je spreman za prvi tim. Ako ga sada izgubimo, ko može biti ta nova devetka? Pitanje je da li sa Pavkovim možeš uzeti titulu? Kada tražim igrača, pitam se da li je investicija ili garant za titulu. Moraš da imaš i jedno i drugo. Moraš da izbalansiraš – rekao je Zvezdan Terzić u januaru.

Doduše, mora se reći i da generalni direktor Zvezde često u hvalospevima priča o svojim igračima, a često ume i da pretera sa poređenjima, pa je tako Luka Jović bio srpski Falkao, a Milan Senić srpski Kristijano Ronaldo...

Miodrag Grof Božović Foto: Marko Todorović Miodrag Grof Božović, Zvezdan Terzić;Foto: Marko Todorović

Kada je upitan da prokomentariše kakva će biti uloga Pavkova nakon kraja priprema, Grof Božović je nagovestio da se korpulentni napadač neće brzo prilagoditi.

Pavkov treba da se porilagodi, treba mu vremena. Umoran je, teške su mu noge zato što je naišao na drugačiji rad. Isto tako ti igrači koji su malo krupniji teže dostižu formu – rekao je Grof posle priprema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voša

    30. maj 2017 | 14:08

    Bože kako lupaju obojica kao da su s marsa

  • Kum 1

    30. maj 2017 | 13:07

    Sve do jednog u zatvor...ali bez izuzetka! Pa zvezdu i partizan u 5 ligu...i sve iz pocetka... sve ostalo je beskorisno.

  • GROBAR spalio Đenku

    30. maj 2017 | 12:52

    Dovoljno je reci da je ovo rekao Terzic,pametnom dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA