Hrvatske zvezde otkazuju Aci Petroviću: Ne mogu da se zamaram, igraće ko bude hteo!

Ne baš prijatna situacija za selektora "kockastih"

  • 3
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aco Petrović našao se u problemu zbog brojnih otkaza igrača za Eurobasket, koji se održava u septembru.

Mario Hezonja je još ranije poručio da se na njega ne računa, a sada je to uradio i Ante Žižić, jer će igrati letnju ligu za Boston Seltikse, koji su ga prošle godine izabrali kao 23. pika na NBA draftu.

Pod znakom pitanja su i Ivica Zubac i Dragan Bender. Od mladih zvezda potvrdio je samo Dario Šarić, košarkaš Filadelfije.

- Nema šta posebno da se komentariše. Ja ću do sredine jula objaviti spisak sa kojim igračima želim na Eurobasket. Ko želi da igra, taj će se i odazvati. Tad će se znati i status igrača u klubovima pa ćemo svi biti pametniji - istakao je Aco.

- Ne mogu da se upoređuju moje vreme i ovo današnje. Ne mislim da se osvrćem na svakog igrača ponaosob i komentarisati zašto bi trebao da igri ili ne. Ne osećam se razočarano, svako zna što mu je najbolje za karijeru - istakao je Petrović.

Bender mu je obećao da će doći, ali tek će se sredinom jula znati i njegova situacija.

- Ne mislim da se zamaram ko će se odazvati pozivu, a ko ne. Kao što sam rekao, ja ću objaviti spisak, a onda je na drugima. Nikome nećemo uperiti ništa u glavu, svako ima pravo izbora - zaključio je Aco Petrović, a prenosi "24sata.hr".

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    9. jun 2017 | 14:24

    Takve ne treba ni zvati.Bolje će igrati oni lošiji jer igraju srcem nego ovi karijeristi.Srbija je tako osvojila srebro na EP i na SP 2009-e sa mladim timom.

  • Bojan pfc

    9. jun 2017 | 19:49

    Potraži ih u KK Idea

  • Miloje Bubanja

    10. jun 2017 | 08:08

    Gledano iz sportskog ugla,hrvati imaju veoma dobru reprezentaciju... hezonja i nije neki igrac.. po meni dobar igrac za Evro Kup,sta ce on u NBA.. nije me briga.. Bojan bogdanovic igra uvek na istom nivou,dobar igrac.. rodjen kao Srbin a sad velika igracina Dario Saric,postao je igrac toliko dobar da je i u NBA po kvalitetu presao i neke NBA zvezde,,,momak igra stvarno dobro.. taj bender,kako vec.. ima smisla za kosarku vise nego Hezonja,ali opet nzm sta ce on u NBA.. verovatno kao i hezonja zbog statistike..dok je ivica zubac velika nada ne samo hrvatske,balkanske ili evropske,vec i vas cele svetske kosarke,kad na to dodamo i igrace sto igraju po evropi.. hrvatska u narednih 15-tak godina nema zime,imaju mlade igrace u razvoju,u jakim klubovima i ligama..ali ako im je na ovom prvenstvu doslo da uzmu medalju neka je uzmu,nekad bude cak i srebrna..ali zna se kome ce zlato СРБИЈААААААААААААААААААА :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA