≫ 

Najveće iznenađenje u istoriji Rolan Garosa: Letonka osvojila Pariz! (FOTO)

Čudo se dogodilo u finalu!

  • 4
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Letonka Jelena Ostapenko senzacionalna je pobednica ovogodišnjeg Rolan Garosa!

Dvadesetogodišnja teniserka, 47. na WTA listi, priredila je najveće iznenađenje u istoriji pariskog Grend Slema pobedom u finalu nad Rumunkom Simonom Halep u tri seta: 4:6, 6:4 i 6:3!

O kakvom je podvigu reč svedoči podatak da je Letonki ovo bio prvi osvojen WTA turnir u karijeri uopšte - i odmah Grend Slem!

Do sada, Italijanka Frančeska Skjavone bila je najgore rangirana osvajačica Pariza, tada kao 17. na svetu, ali ovo što je uradila Ostapenko je neuporedivo sa bilo kojim rezultatom i nešto što dugo neka igračica neće moći da ponovi.

Od ponedeljka, nova šampionka Pariza biće 12. na listi najboljih igračica i bogatija za 2.100.000 evra!

Do finala, Ostapenko je redom rušila Čiriko, Puig, Tsurenkovu, Stosur, Voznijacki, u polufinalu Baščinski, da bi u velikom finalu, posle dva preokreta u drugom i trećem setu, savladala iskusniju Rumunku Halep koja ni u drugom pokušaju u finalu nije uspela da se domogne prvog Grend Slem trofeja.

A bila je tako blizu...

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Halep je dobila prvi set, u drugom je povela 3:0 i sve je "mirisalo" na njen lagan trijumf, ali tada kreće furiozna igra devojke o kojoj će se tek pričati u godinama koje dolaze.

Ostapenko je preuzela inicijativu, slala neodbranjive vinere, udarala kao u transu i okrenula set u svokju korist (4:3). Halep je došla do daha zahvaljujući brejku i ponadala se, a onda je ponovo dobila razlog za brigu: usledila su dva vezana gema njene rivalke za 1:1 u setovima.

I u setu odluke, Ostapenko je ponovo bila u zaostatku, ne malom. Rumunka je povela 3:1, međutim tu je stala kao ukopana! Serijom grešaka i nesigurnih odluka vratila je Letonku "u život", a ova je bila neumoljiva sa druge strane mreže. Devojka iz čijeg su forhenda sevale munje vezala je pet gemova i ostavila sve u čudu - pobedila i uzela trofej!

Simoni, koja je pre tri godine izgubila finale od Marije Šarapove, ostaje uteha vredna 1.060.000 evra...

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    10. jun 2017 | 19:38

    Свака част.

  • Sasa

    10. jun 2017 | 17:30

    To govori i tome koliko je zenski tenis bezvezan.

  • Раднаскела

    10. jun 2017 | 20:49

    Ово је смејурија, какав тенис! Волео бих да видим колико би гемова ова цура освојила против Серене, Шарапове, Азаренке или наших цура од пре пар година.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA