≫ 

Novi udarac za srpski fudbal: Gasi se FK Novi Pazar!

Razlog su dugovanja...

  • 13

Upravni odbor FK Novi Pazar odlučio je u četvrtak da Gradskoj upravi uputi predlog o proglašenju bankrota, kao i predlog o formiranju novog kluba koji bi svoj fudbalski život počeo ispočetka.

Kako se navodi u saopštenju kluba, Uprava je, uz podršku Grada, učinila sve da posle ispadanja iz Superlige, nastavi takmičenje u Prvoj ligi Srbije sa ambicijama ekspresnog povratka u elitni rang, ali poverioci, kao i igrači kojima se duguje novac nisu prihvatili plan izmirivanja dugova u ratama.

- Pokazalo se i ovog puta da neko voli fudbal samo dok mu klub puni džepove, a kad je potrebno učiniti i najmanji ustupak i napraviti kompromis, onda za to nema spremnosti. Među poveriocima su i nazovi sportski radnici koji su tužili klub i na volšeban način dobili sporove na sudu i to zato što posle odlaska u penziju nisu ostali da rade u klubu - ističe se u saopštenju.

Uprava će, kako se navodi, u narednim danima o svakom pojedinačnom slucaju obaveštavati javnost kako bi se stekla prava slika o najnovijim dešavanjima i teškoj odluci koja je doneta.

- Uprava novog kluba će u novim okolnostima staviti akcenat na mlađe kategorije, sa ciljem da se na zdravim temeljima izgradi novi fudbalski klub - zaključuje se u saopstenju.

Novi Pazar je ove sezone ispao iz Superlige i trebalo je od naredne sezone da se takmiči u Prvoj ligi, ali zbog novonastale situacije krenuće od najnižeg ranga sa novim imenom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OO7

    15. jun 2017 | 18:01

    Neka im pomognu Turci, tacnije Fenerbahce njihove trasparente nose na svakoj utakmici .... Nema batooo dupe od ledinu ......

  • Delija96

    15. jun 2017 | 17:02

    Pazarci sami skandiraju da su oni Turci i da je NP u Turskoj.. Onda je ovo udarac za Turski fudbal, a ne za nas.. Sto vam sad vas Fener ne pomogne??

  • Jovan USA

    15. jun 2017 | 21:28

    Super !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA