BALOTELI U MILANU: Problem vredan 20 miliona!

Tamnoputi Italijan će u svom voljenom klubu zarađivati četiri miliona evra po sezoni za ugovor na četiri i po godine. Mančester siti će na ime ovog transfera inkasirati 20 miliona evra, plus još tri miliona evra na ime bonusa

  • 0

Mančester siti i Milan su se najzad dogovorili! Mario Baloteli će se vratiti u Milano, samo sada neće igrati na "Đuzepe Meaci", već na "San Siru".

"Gazeta delo sport" je jutros prva najavila veliki transfer pošto je prenela SMS poruku koju je Baloteli poslao jednom dobrom prijatelju iz Breše - "Milan, stižem!".

Problematični i kontroverzni napadač nikada nije krio da navija za "rosonere" i da mu je najveća želja da zaigra za sedmostrukog osvajača Lige šampiona. Silvio Berluskoni i Arijano Galijani su dugo pokušavali da se sa Mančester sitijem dogovore oko visine tranfera i dogovor je stao i pao na 20 miliona evra, plus još tri miliona evra na ime bonusa. Milan će platiti 20 miliona evra u ratama u roku od šest godina, plus eventualna tri miliona evra bonusa na kraju sezone u zavisnosti od Balotelijevih igara, golova i ostvarenih uspeha.

Dugo se i Roberto Manćini mučio sa neposlušnim tamnoputim Italijanom, pa ga je izgleda sada prepustio Berluskoniju i Alegriju da se oni malo "bore" sa njim.

Zanimljiva je i poruka koju je na Fejsbuku ostavio jedan od Balotelijevih najboljih prijatelja, izvesni Frančesko iz Breše.

- U Milanu je počeo da pada sneg. Verovatno zato što je neko konačno odlučio da zavuče ruku u džep - napisao je Balotelijev prijatelj, aludirajući na štednju Galijanija i Berluskonija u poslednjih nekoliko godina.

Kompromis je napravio i Baloteli, koji je pristao na smanjenje plate. Umesto šest miliona evra, koliko je zarađivao u Sitiju, sada će imati godišnju platu od četiri miliona evra, plus eventualni bonusi. Kada se sve sabere, Baloteli bi "rosonere" ukupno mogao da košta 68 miliona evra. Bruto iznos koji će Milan plaćati na njegovu platu je oko deset miliona evra po sezoni zbog oštrih poreskih zakona u Italiji.

Ugovor je potpisan na četiri i po godine i "Super Mario" će postati 33. igrač u istoriji italijanskog fudbala koji će nositi dresove milanskih rivala, Milana i Intera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA