Evropska šampionka suspendovana zbog dopinga

Odluka o dvogodišnjoj suspenziji Turkinje Nevin Janit došla je tri nedelje nakon što je TAF kaznio više od 30 turskih sportista

  • 0

Evropska atletska šampionka na 100 metara sa preponama Nevin Janit suspendovana je na dve godine zbog upotrebe dopinga, saopštila je Turska atletska federacija (TAF).

Odluka o suspenziji je došla tri nedelje nakon što je TAF kaznio više od 30 turskih sportista, jer su bili pozitivni na A testu.

Pre Janitove, Svetska atletska federacija potvrdila je doping olimpijske šampionke na 1.500 metara Asli Cakire Alptekeine, koja je 2004. godine kao juniorka bila kažnjavana zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava.

Ista kazna sačekala je i rusku bacačicu kugle Anu Avdejevu, saopštila je atletska federacija te zemlje.

Avdejeva je 30. jula bila pozitivna na steroid oralturinabol.

"Ona je dobila suspenziju od dve godine i zabrana takmičenja počela je da važi od 5. avgusta", navodi se u saopštenju ruske federacije.

Avdejeva ima 28 godina, a najveći uspeh ostvarila je na Evropskom prvenstvu u Barseloni 2010. kada je bila treća, dok je godinu kasnije na dvoranskom šampionatu u Parizu osvojila zlatnu medalju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA