Dejan Lekić se pridružio Stefanu Šćepoviću u Hihonu!

Španski klub u borbi za povratak u elitni rang uzda se u tandem srpskih napadača, nekadašnje fudbalere Zvezde i Partizana

  • 2

Dejan Lekić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, pridružio se Stefanu Šćepoviću u Sportingu iz Hihona, kao pozajmljen igrač iz Genčlerbirligija, objavljeno je na sajtu španskog kluba.

 

Finansijski detalji nisu saopšteni, a očito je da u Hihonu imaju vere u srpski tandem u špicu, koji bi trebalo da im pomogne da se vrate u Primeru.

 

Lekić, koji je već igrao u Španiji za Osasunu od 2010. do 2012, u novoj sredini trebalo bi da ostane jednu sezonu, ako u međuvremenu ne dođe do drugačijeg dogovora. Srpski fudbaler već je odradio prvi trening, a nosiće broj 16.

 

Inače, Hihon je u svojoj skromnoj istoriji odigrao svega osam dvomeča u Evropi, sve u Kupu UEFA, a dva puta igrao je protiv naših klubova. Od Crvene zvezde eliminisan je u drugom kolu 1978/79. 1:0 i 1:1, i tada su crveno-beli stigli do finala, dok je Partizan imao manje sreće, u prvom kolu 1991/92 ispao je na penale.

 

Crno-beli su poraženi u Hihonu 2:0, a revanš su morali da igraju u Istanbulu zbog rata i raspada Jugoslavije. Partizan je u završnici meča postigao dva gola, produžeci nisu doneli odluku, a bela tačka bila je fatalna za klub iz Humske.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Посматрач

    28. avgust 2013 | 19:45

    У избору за најбољи нападачки тандем у Европи, Лекић - Шћеповић озбиљно угрожавају тандем Ибрахимовић - Кавани! Каква су ово два фудбалска виртуоза, светски а наши...

  • Zapad

    28. avgust 2013 | 19:32

    Kakav tandem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA