PREDSTAVLJAMO RIVALE SRBIJE NA EP: Mekejlebovski i ostali Makedonci! (VIDEO)

Naturalizovani Amerikanac predvodiće naše južne susede na četvrtom učešću na evropskim prvenstvima. Makedonci će u Sloveniji, u gotovo neizmenjenom sastavu u odnosu na prvenstvo u Litvaniji, pokušati da pokažu da četvrto mesto nije bilo slučajno

  • 1

Košarkaška selekcija koja nikada nije učestvovala na Olimpijskim igrama, ni svetskim prvenstvima, sa samo tri učešća na šampionatima Evrope (1999, 2009. i 2011. godine) Makedonija, ne može se svrstati u red zemalja koje spadaju u sile "igre pod obručima".

Ipak, sjajne partije koje su prikazali na prethodnom Evropskom prvenstvu u Litvaniji kada su zauzeli četvrto mesto što je najveći uspeh u istoriji makedonskog nacionalnog tima dovoljno su upozorenje za sve njihove rivale.

Bajka na Baltiku nije krunisana medaljom, ali je veličanstven doček pred više od 100.000 navijača na glavnom trgu u Skoplju bila kruna za odlične predstave na parketu.

Ekipa sa jednim naturalizovanim Amerikancem, Boom Mekejlebom uz iskustvo Pere Antića, Vlade Ilijevskog i Todora Gečevskog, bila je hit 2011. godine, a novi selektor, Slovenac Aleš Pipan nije mnogo menjao za prvenstvo u Sloveniji.

Sa prosečnih 21.4 poena na meču Mekejleb je bio drugi najbolji strelac turnira 2011. godine, samo iza Tonija Parkera, ali bolji od Pau Gasola, Dirka Novickog...

U međuvremenu, Makedonci su propustili priliku da se prvi put u istoriji nađu na Olimpijskom turniru u Londonu, jer su u kvalifikacijama za to takmičenje poraženi u četvrtfinalu od Dominikanske Republike!

Čak 10 igrača sa prethodnog prvenstva našlo se na Pipanovom širem spisku za prvenstvo u Sloveniji, a videćemo da li će dobitna hemija iz Litvanije ponovo biti formirana.

Od bivšeg igrača Partizana ponovo se očekuje da bude lider ekipe, dok će član dvostrukog uzastopnog osvajača Evrolige, Pero Antić čuvati reket u tandemu sa jednim od najstarijih igrača na prvenstvu 36-godišnjim Todorom Gečevskim.

Na startu šampionata južni srpski susedi igraće protiv naših nekadašnjih sunarodnika Crne Gore, dok ih duel sa "orlovima" očekuje u trećem kolu.

Srpska selekcija, tada još uvek pod nazivom Jugoslavija, sastala se sa Makedonijom u grupnoj fazi prvenstva Evrope u Francuskoj, kada smo ih kao apsolutni favoriti savladali sa 83- 68.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paja

    31. avgust 2013 | 01:53

    da smo bili pametni da uzmemo mekejleba u reprezentaciju,Bog da nas vidi..samo ga mi uvek nesto chevuljimo!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA