PROSINEČKI: Nesrećan sam zbog pitanja Srbin ili Hrvat!

- Moram da priznam da mi je izvan Hrvatske i Srbije, kad je o tome reč, mnogo lakše, prijatnije, nema tog pritiska - rekao je hrvatski trener

  • 5

Proslavljeni fudbaler i bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je da neće da gledati meč izmeću Srbije i Hrvatske u okviru kvalifikacija za Mundijal u Brazilu naredne godine.

On je "Večernjem listu" otvoreno priznao da je nesrećan što mu se životni put svodi na to pitanje "Hrvat ili Srbin", od čega se udaljio angažmanom u turskom Kajzeriju.

- Neću gledati tu utakmicu, ne zanima me preterano. Nesrećan sam jer se moj životni put svodi isključivo na pitanje Hrvat ili Srbin, Zagreb ili Beograd. I sada kada živim tu u Kajzeriju, u kojem ni izbliza nema fudbalske euforije, osećam veliki respekt. Tako sam se osećao kao igrač u Realu, Barseloni i, na primer, u Portsmutu. Tamo sam baš uživao.

- Zato moram da priznam da mi je izvan Hrvatske i Srbije, kad je o tome reč, mnogo lakše, prijatnije, nema tog pritiska. Pre svega, ja sam čovek fudbala, bio sam opsesivno zaljubljen u loptu, uživao sam u igri, a danas isto tako veselo odlazim na svaki trening Kajzerija - rekao je Prosinečki.

Hrvatski stručnjak je na kraju uporedio prilike u Zvezdi i Kajzeriju.

- Kada sam potpisao za Kajzeri, osetio sam ozbiljnost poslodavaca, a kada sam video klub, trening centar kakav nema ni madridski Real, osetio sam mir. Setio sam se Beograda, kluba koji ima veliku ljubav navijača, ali kojem nedostaju osnovne stvari. U turski fudbal se ulaže novac, dovode se igrači, sve je stabilno i stiže na vreme. Nijedan španski klub, osim Reala i Barselone, nema novca kao Kajzeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    31. avgust 2013 | 01:40

    Pa srbin si burazeru....hrvati ne postoje!

  • srbin

    31. avgust 2013 | 06:08

    ti si legenda i za mene si zvezdas i fudbaler ! Robi Legendo !

  • Me Myself And I

    31. avgust 2013 | 01:30

    Glupi jugosloveni umesto da se drzimo zajednom, ne bi nam bilo ravnih. Mi se sa mrznjom gledamo. Uspeli su da nas razore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA