TERZIĆ: Nadamo se da ovo nije poslednja medalja u 2013!

- Pobeda nad Italijom je uvek važna i slatka, a posebno kad donosi medalju na važnom takmičenju kao što je Gran pri - rekao je selektor srpskih odbojkašica po osvajanju bronzanog odličja

  • 0

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je osvajanjem bronzane medalje na Gran priju u Japanu napravljen veliki uspeh i izrazio nadu da će njegove izabranice podjednako dobre biti i na predstojećem prvenstvu Evrope u Švajcarskoj i Nemačkoj.

Srpske odbojkašice su u poslednjem kolu završnog turnira Gran prija pobedile Italiju sa 3:2 (22:25, 25:23, 20:25, 25:16, 15:11), posle sat i 46 minuta igre.

- Pobeda nad Italijom je uvek važna i slatka, a posebno kad donosi medalju na važnom takmičenju kao što je Gran pri. Čestitam devojkama, stručnom štabu i savezu, ovo je veliki uspeh za srpsku odbojku i nadam se da neće biti poslednja medalja za nas ove godine - rekao je Terzić.

Srbija je dekocentrisano ušla u meč, što je protivnik iskorstio i poveo sa 1:0 i 2:1, ali Terzićeve izabranice su uspele da izjednače i posle dosta muke ostvare minimalnu pobedu.

- Nismo se najbolje snašle, prolazile su nam lopte koje smo mogle da hvatamo. Drago mi je da smo uspele da savladamo početnu nervozu, jer ova generacija se maksimalno trudila i zaslužuje medalju - rekla je Jovana Brakočević, koja je sa 26 poena, uz Brankicu Mihajlović, bila najefikasnija u srpskom timu.

Kapiten Maja Ognjenović rekla je da je nacionalni tim pokazao pravo lice u finišu utakmice kada je bilo poznato da će osvojiti medalju.

- Pobedili smo Italijanke koja su evropska ekipa. Ovaj trijumf, kakav god da je, daje nam podstrek i motiv da pružimo još bolje partije na prvenstvu Evrope - istakla je Ognjenovićeva.

Srednji bloker reprezentacije Nataša Krsmanović smatra da Srbija nije pružila maksimum na ovom takmičenju i da može mnogo bolje na EP.

- Mislim da ovo nije realan rezultat, možemo da ih pobedimo sa 3:0 ako odigramo kako znamo i umemo, ali pobedi se u zube ne gleda. Srećna sam zbog trećeg mesta, još jedne medalje i sa dosta samopuzdanja odlazimo na Evropsko prvenstvo. Nadam se medalji - poručila je Krsmanovićeva.

Reprezentaciji Srbije je za osvojeno treće mesto na Gran priju pripala nagrada od 75.000 dolara, a nove obaveze imaće već 6. septembra kada počinje Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Nemačkoj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA