NAJTUŽNIJI DAN ZA GROBARE: Godišnjica smrti Dragana Mancea (VIDEO)

Trećeg septembra 1985. godine neponovljivi golgeter je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći, dok je žurio na trening...

  • 5

Na današnji dan pre 28 godina tragično je nastradao jedan od najvećih fudbalera Partizana Dragan Mance u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Novi Sad, dok je žurio na trening svog kluba.

Sjajni golgeter je na svakoj utakmici davao do znanja svim navijačima koliko voli Partizan. Oni su to prepoznali, zbog toga ga obožavali, pa čak i Upravi zapretili ukoliko napusti klub. Ostao je upamćen po ogromnom zalaganju, harizmatičnosti, kao i jedinstvenoj proslavi gola - visoko podignutim pesnicama dok je klizao na kolenima.

Dragan Mance je rođen 26. septembra 1962. godine u Beogradu. Živeo je u Zemunu sa ocem Ferdinandom, majkom Dušankom i mlađim bratom Goranom, koji i danas radi u klubu.

Bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera sa početka osamdesetih godina, a to je pokazao najpre u Galenici (današnji FK Zemun), a već sa nepunih 18 godina obukao je crno-beli dres.

U dresu Partizana odigrao je 262 utakmice, postigao 145 golova i jedan je od najzaslužnijih što je prekinuta šampionska dominacija Crvene zvezde u sezoni 1982/83.  Godinu dana kasnije postigao je gol ekipi Kvins Park Rendžers, o kom se i danas priča kao najlepšem golu koji su Partizanovi fudbaleri ikada postigli.

"Gospodar 'juga' i navijačke duše" poginuo je u 23. godini života. Četiri puta igrao je za A reprezentaciju, sedam puta za mladu i dva puta za olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.

- Voleli su ga i oni kojima je davao golove. Izgarao je na terenu i radovao sa golovima na specifičan način. Dragan Mance nikada nije napustio srca navijača "crno-belih" - rekao je čuveni golman Partizana Milutin Šoškić kada je Mance dobio svoju ulicu pored stadiona, pored svog doma.

Legenda živi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA