Ruski milijarderi kupuju Zvezdu i Partizan?!

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ubrzava privatizaciju, a po donošenju novog Zakona o sportu dva najpopularnija fudbalska kluba u Srbiji mogli bi da dobiju vlasnike tokom naredne godine

  • 19

Crvena zvezda i Partizan mogli bi već  po završetku ove sezone da krenu u privatizaciju i da dobiju vlasnike u 2014. godini, pišu Naše novine.

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, održao je u ponedeljak u sitne sate sastanak sa vodećim ljudima dva najveća srpska kluba  i izložio im plan privatizacije čija bi realizacija trebalo da počne po završetku prvenstva, posle donošenja novog Zakona o sportu.

Za kupovinu Zvezde i Partizana zainteresovani su ruski milijarderi, vlasnici dva tamošnja kluba koji se takmiče u elitnom rangu. Među potencijalnim investitorima ne nalazi se trenutni generalni sponzor Zvezde, naftni gigant "Gasprom".

Ono što je dugo bilo nezamislivo, vicepremijer odlučio je da sprovede, jer je izgleda došao do zaključka da je privatizacija jedino rešenje. Vučić je nedavno pozvao medije da pomognu novom ministru sporta, Vanji Udovičiću oko privatizacije.

- Molim vas da pomognete Udovičiću da konačno unesemo kapital u srpski sport i da pokušamo da privatizujemo deo onoga na šta trošimo ogromne pare. Dok se to ne uradi ceo sistem neće biti zdrav... Naši ljudi i dalje ne razumeju da neće navijati za privatnika, odnosno vlasnika, već za klub, dok privatnici mogu da se menjaju. Zašto da plaćaju i bacaju taj novac kada se on može uložiti u nova radna mesta, u subvencije za poljoprivrednike ili nešto drugo - izjavio je Vučić.

Nedavno je pominjano da je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresovana za milionska ulaganja koja bi pomogla Zvezdi da se izvuče iz dugova, ali Arapi su odustali i od tog posla neće biti ništa. Ipak, zemljište oko Marakane procenjeno je na 64miliona evra, što će verovatno biti zanimljivo potencijalnim kupcima.

Ima indicija da je čuveni Sulejman Kerimov zainteresovan za kupovinu bivšeg prvaka Evrope i sveta. Vlasnik Anžija Vlasnik Anžija odlučio je da smanji ulaganja u taj klub jer se suočava sa ozbiljnim optužbama beloruskog istražnog komiteta za kriminalne aktivnosti u oblasti proizvodnje kamene sode, pa možda dolazak u Srbiju i investiranje u naš sport smatra kao odličnu priliku da dokaže nevinost, ocenjuju Naše novine.

Za Partizan još se traži potencijalni kupac, a jedan od aduta kluba iz Humske je izuzetan sportsko-rekreativni centar "Zemunelo".

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Frace

    4. septembar 2013 | 00:52

    Kamo srece...

  • Namcor

    4. septembar 2013 | 00:44

    Da li dobijaju i navijače gratis?

  • ироничар

    4. septembar 2013 | 02:27

    Ja sam okoreli zvezdaš... ali dajte molim vas... samo zvezd ai aprtizan i partizan i zvezda.... ja bi voleo da vidim i da niški Radnički i vojvodina i Jagodina i još ko, da pretekne i zvezdu i partizan na tabeli.. sa svojom borbom i DOMAĆIM igračima.. pa nek se upitaju i zvezda i aprtizan malo gde su... sve oće preko noći.. prodaju talente za male pare.. od omladinske škole nema ništa.. kupuju igrače napadače koji im u prethodnom meču daju gol.. pa dokle više???? ... treba sesti! izabrati igrače iz domaće omladinske škole! kreirati ekipu 3,4, 5 godina! makar nijednu godinu ne ušli u evropska takmičenja... i nijednog ne prodavati! pa da onda vidimo! ... št amislite kako su švajcarski Bazel, Malaga, napoli, te još mnogo drugih klubova počeli da ulaze u LŠ? ... kad su švajcarci npr. igrali fudbal??? a sad rasturaju svugde... jednsotavno! gradili ekipu više godina! birali domaće talente! OK .. kupi se tu i tamo eneki DOBAR igrač .... ali ne menja se ekipa i treneri svaki mesec... od toga nema ništa.... jako žalim za našim fudbalom.... jača je naša liga bila u posleratnim vremenima i lepši se fudbal igro tad nego sad kad je "demokratija"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA