Orlovi počinju u 21 protiv Litvanije! Pogledajte koji još derbiji nas očekuju!

Košarkaška reprezentacija Srbije protiv jednog od favorita za osvajanje zlata kreće u borbu za plasman na SP naredne godine, ali i za medalju

  • 2

Teže nije moglo, ali na muci se poznaju junaci! Košarkaška reprezentacija Srbije počinje borbe na Evropskom prvenstvu u Sloveniji sa najtežim mogućim protivnikom u grupi - Litvanijom, koja važi i za jednog od glavnih favorita za zlatnu medalju.

Srpski tim, iako okrnjen zbog velikog broja povreda i otkaza, neće se unapred predati, ali su skoro svi u taboru nacionalnog tima svesni da je Litvanija favorit.

- Oni su favoriti grupe, ali i u utakmici sa nama. Imaju sasvim dovoljno iskustva da se nose sa tim epitetom. Međutim, i mi nismo sedeli skrštenih ruku tokom dva meseca priprema - istakao je Nemanja Nedović, koji je do ovog leta igrao za litvanski Lijetuvas.

Glavna opasnost srpskom timu svakako preti od dvojice NBA ligaša kao i jednim bivšim - Motijeunas, Valančijunas i Kleiza. Svakako ne treba zaboraviti ni braću Lavrinovič, koji su iza sebe imali sasvim solidnu sezonu.

Tu su još Pocijus iz Reala kao i Javtokas iz Žalgirisa. Glavni hendikep za Litvance moglo bi da predstavlja neigranje Jasikevičijusa, ali i bez njega su, ipak, favoriti protiv Srbije.

Pored Litvanije glavni konkurent Srbiji za prolaz u drugu rundu jeste Crna Gora (9. septembar), iako oslabljena neigranjem Pekovića. Međutim, dva poraza u kvalifikacijama za EP svakako treba da bude dobra škola izabranicima selektora Ivkovića.

Bez obzira što su na prethodnom prvenstvu bili najveće iznenađenje, teško je poverovati da bi Makedonci mogli da naprave sličan uspeh bez obzira što su u Sloveniju doputovala dvojica najboljih igrača - Mekejleb i Antić.

Bosna i Letonija, bez potcenjivanja, nisu reprezentacije od kojih treba da se strepi, ali daleko od toga da možda neće biti nagazne mine. Ključni mečevi za naš tim trebalo bi da budu mečevi u drugom i trećem kolu kada igramo protiv Bosne (5. septembar) i Makedonije (6. septembar).

Ukoliko prođemo grupu, a nadamo se da hoćemo, ''orlove'' će u drugom krugu najverovatnije sačekati Francuska, Nemačka i Izrael koji imaju prednost ispred Belgije, Ukrajine i Velike Britanije.

Stiče se utisak da je drugi deo kostura donekle teži, iako se u njemu nalazi domaćin Slovenija čiji će glavni rivali biti Španija, Poljska i Hrvatska, koje se nalaze u grupi ''C''. Ni grupa ''D'' ništa manje ne zaostaje, te ćemo u drugom krugu gledati prave košarkaške poslastice, s obzirom na to da se u njoj nalaze Grčka, Rusija, Turska i Italija kao favoriti ispred Švedske i Finske.

Glavni cilj srpskog tima je poznat. Prolaz u narednu rundu i pokušaj da se obezbedi sedmo mesto koje vodi na SP naredne godine u Španiji, ali nema sumnje da će naši momci iskoristiti svaku moguću šansu koja im se pruži kako bi se domogli medalje.

Prva prepreka je selekcija Litvanije i ako uspeju da dobiju ovaj meč, ''orlovi'' će visoko poleteti. Srećno, momci!!!

RASPORED MEČEVA (SREDA):

GRUPA A (Ljubljana)

Izrael - Velika Britanija (14:30)

Belgija - Ukrajina (17:45)

Francuska - Nemačka (21:00)

GRUPA B (Jesenice)

Letonija - BiH (14:30)

Makedonija - Crna Gora (17:45)

Srbija - Litvanija (21:00)

GRUPA C (Celje)

Gruzija - Poljska (14:30)

Španija - Hrvatska (17:45)

Češka - Slovenija (21:00)

GRUPA D (Koper)

Turska - Finska (14:30)

Švedska - Grčka (17:45)

Rusija - Italija (21:00)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    4. septembar 2013 | 12:03

    Sretno Litvanija! Pozdrav iz Crne Gore

  • srx

    4. septembar 2013 | 12:54

    Iskreno, mislim da cemo lako sa njima, sa makedoncima ce biti cupavo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA