Đoković počistio Južnjeg za polufinale US opena!

Prvi reket sveta, iako je izgubio prvi set na turniru, prošao u narednu rundu gde ga čeka Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji je priredio iznenađenje pobedivši Endija Marija

  • 4

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufunale US opena pošto je u noći između četvrtka i petka savladao Rusa Mihaila Južnjeg u četvrtfinalu sa rezultatom 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:0).

Ovo je Noletu sedmo uzastopno polufinale na US openu, a ukupno 14. na grend slem turnirima, a Rus se pokazao kao nezgodan protivnik s obzirom na to da je prvi igrač na ovogodišnjem turniru koji je Đokoviću oduzeo set.

Imao je Južnji priliku već na početku igre da oduzme servis Đokoviću, ali nije uspeo što ga je već u narednom gemu koštalo njegovog gubitka. Na krilima ranog brejka Đoković je rutinski priveo set kraju i poveo - 6:3.

Drugi set Đoković je dobio nešto lakše nego prethodni. Iskoristio je brejk lopte u trećem i petom gemu za ubedljivih 6:2 u drugom delu. Daleko od toga da Južnji nije imao svoje šanse, ali u oskudnim trenucima brejk ga nije hteo.

Sve ono što je propustio u prva dva, Rus je nadoknadio u trećem setu. Brejk u četvrtom gemu bio je dovoljan za 6:3 i nastavak duela. Gubitak prvog seta na turniru kao da je razljutilo Đokovića, koji je već u sledećem počistio Južnjeg sa 6:0 i plasman u polufinale.

Naredni protivnik je Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji je sa ubedljivih 3:0 bio bolji od Endija Marija u četvrtfinalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA