U BOJ KRENITE JUNACI SVI! Košarkaši protiv Makedonije, Hrvati u grotlu Marakane!

Dok momci pod obručima jure treću pobedu i plasman u drugi krug EP u Sloveniji, puleni Siniše Mihajlovića će pobedom pokušati da donekle osvetlaju obraz. Oba meča uživo na Telegrafu

  • 5

Kakav dan za srpske sportiste i kompletnu naciju! Košarkaši Srbije od 21 čas igraju treći meč na EP u Sloveniji protiv Makedonije i, ukoliko pobede, gotovo da su i obezbedili drugi krug s obzirom na dva uvodna trijumfa, dok fudbaleri od 20.45 časova igraju protiv Hrvatske za nove bodove u kvalifikacijama, za sebe i za ponos čitave zemlje kojoj bi ovaj trijumf došao kao ''duševna hrana''.

Izabranici Dušana Ivkovića su bez većih problema u četvrtak izašli na kraj s izuzetnom motivisanom selekcijom BiH, ali naši momci nijednog trenutka nisu dozvolili da utakmica uđe u neizvesnu završnicu.

Naredni protivnik, selekcija Makedonije, posle poraza u uzbudljivoj završnici protiv Crne Gore doživela je neuspeh i u meču protiv Litvanije. Glavne zvezde tima svakako su bivši članovi Zvezde i Partizana Pero Antić i Lester Bo Mekejleb.

- Njihov tim je jedan od najiskusnijih na šampionatu, više su tim nego ijedan drugi. To su potvrdili i u Litvaniji, dobro se poznaju, dišu kao tim i na njihovoj strani je iskustvo, a na našoj bi trebalo da bude visok ritam i energija. Moramo da pripremimo utakmicu visokog ritma - rekao je Ivković za Makedonce.

S druge strane, fudbaleri, koje predvodi selektor Siniša Mihajlović, nemaju toliko rezultatske ''sreće'' kao njihove kolege pod obručima, ali svima je vrlo dobro jasno da susret protiv Hrvatske nije običan meč.

- U fudbalu je uvek svaka sledeća utakmica najvažnija, ovaj meč je deo istorije, sutra možemo mnogo da napravimo za naš narod i to je motiv cele ekipe. Očekuje nas veoma teška utakmica, ali smo spremni za nju - rekao je Bane Ivanović.

Raduje povratak Nemanje Matića u nacionalni tim, koji će se Hrvatima najverovatnije suprostaviti u očekivanom sastavu: Stojković–Ivanović, Nastasić, Subotić, Kolarov–Fejsa, Matić–Tošić, Đuričić, Marković–Mitrović.

Oba meča možete pratiti uživo na Telegrafu uz mnoštvo zanimljivih informacija sa mesta događaja kako sa ''Marakane'', tako i iz Jesenica.

GRUPA A (Ljubljana)                                                       

Nemačka-Ukrajina (14.30)

Belgija - V. Britanija (17.45)

Francuska-Izrael (21.00)

GRUPA B (Jesenice)

Crna Gora - BiH (14.30)

Letonija-Litvanija (17.45)

Makedonija-Srbija (21.00)

GRUPA C (Celje)

Španija-Češka (14.30)

Hrvatska-Poljska (17.45)

Gruzija-Slovenija (21.00)

GRUPA D (Koper)

Rusija-Švedska (14.30)

Italija-Finska (17.45)

Turska-Grčka (21.00)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA