Ivković: Da budemo mentalno spremni i hrabriji protiv Letonije (VIDEO)

-Da nam je neko na početku ponudio dve pobede iz tri utakmice, vrlo rado bismo prihvatili, zato mislim da je situacija dobra. Ali moramo da se vratimo našoj prepoznatljivoj igri - kaže selektor Srbije

  • 1

Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković istakao je pred duel sa Letonijom, možda i odlučujući u prvoj fazi na Evrobasketu, igrači moraju da budu mentalno spremni i da svako obavlja svoju obavezu u timu.

Ivković je istakao da ekipa Srbije treba da igra svoju prepoznatljivu igru sa dobrom odbranom i kontranapadom koji bi trebalo da razbije zonsku odbranu Letonije.

-Čekaju nas dve jako bitne utakmice. Treba mentalno da se vratimo i da igramo svoju igru sa naglašenom odbranom i tranzicionom napadu. To nismo imali protiv Makedonije. Letinija je igrala zonsku odbranu koja se adaptira na napad protivnika.

- Treba da igramo hrabrije - rekao je Ivković novinarima ispred dvorane "Vitranc" na Kranjskoj Gori gde je naš tim odradio popodnevni trening.

Ivković je zatim naglasio da igrači treba da se vrate svojim ulogama.

- Metalna priprema treba da bude dobra. Ali ako bi nam neko ponudio dve pobede iz tri utakmice, vrlo rado bi prihvatili. Mi treba da se vratimo svojoj igri. Kada to kažem, evo vrlo prostog primera.

- Kalinić je imao tri ofanzivna skoka po utakmici u pripremama, do sada, na prvenstvu, ih nije imao. Kada se svi vratimo svojoj igri biće bolje. Treba ipak igrače podržati i ja sam optimista.

Pred duel sa Letonijom, naša ekipa ima manjih problema sa povredama. Nemanja Nedović igra pod inekcijama, dok povreda Stefana Markovića nije ozbiljnije prirode. Zdravstveni bilten je povoljan jer Marković nema ozbiljniju povredu. Neće danas trenirati, a to jeste problem. Nadam se da će to sve biti znatno bolje.

(Od izveštača Telegrafa iz Slovenije, Dragutina Stojmenovića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    7. septembar 2013 | 22:35

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA