NAPRED ORLOVI! Srbija protiv Letonije od 17:45h za drugi krug!

U slučaju pobede protiv baltičke selekcije srpski tim bi gotovo sigurno obezbedio plasman u narednu rundu

  • 6

Poraz od Makedonije u trećem kolu EP u Sloveniji i te kako je zaboleo košarkaše Srbije, ali je stigao u pravo vreme - pred meč koji dosta toga može da odluči što se tiče plasmana u drugi krug. Protivnik je selekcija Letonije (17:45) koja je iznenađujuće dobro otvorila EP sa dve pobede i jednim porazom.

Skoro svi u taboru Srbije su svesni da su u meču sa našim južnim susedima odigrali daleko ispod nivoa i da moraju da odigraju mnogo bolje kako bi dobili nezgodne Letonce, a dan pauze je došao u pravo vreme.

- Bilo je dovoljno vremena da se tim oporavi. Nema razloga da razgovaramo o strahu već da se vratimo svojoj igri, dobroj odbrani, skoku, tranziciji i hrabrosti u napadu. Letonija je dobar tim, ima odlične šutere i dobro se kreću bez lopte. Moramo definisati skok da se ne dese greške kao protiv Makedonaca - rekao je Dušan Ivković.

Svakako najveća pretnja našem timu preti od Janisa Blumsa koji smatra da je srpski tim među prva tri na šampionatu. Ne treba zaboraviti ni Dairisa Bertansa, brata košarkaša Partizana Davisa kao i Kristapsa Janičenkosa, junaka pobede nad Crnom Gorom.

- Srbija ima mlad i ambiciozan tim sa sjajnim trenerom. Potrudićemo se da igramo kao do sada, žestoko u oba smera. Ako odigramo tako verujem da će i rezultat doći - rekao je Janičenoks.

Naši košarkaši kao i Letonci imaju skor od 2-1 i eventalna pobeda u ovom meču za oba tima lansirala bi ih u drugi krug. Samo se nadamo da će to biti ''olovi'' čiji meč možete pratiti i uživo na Telegrafu. Srećno!!!

GRUPA A (Ljubljana)

V. Britanija - Nemačka (14:30)

Ukrajina - Francuska (17:45)

Izrael - Belgija (21:00)

GRUPA B (Jesenice)

BiH - Makedonija (14:30)

Srbija - Letonija (17:45)

Litvanija - Crna Gora (21:00)

GRUPA C (Celje)

Španija - Poljska (14:30)

Češka - Gruzija (17:45)

Slovenija - Hrvatska (21:00)

GRUPA D (Koper)

Finska - Rusija (14:30)

Grčka - Italija (17:45)

Švedska - Turska (21:00)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA