ŠPANAC U FINALU! Nadal i Đoković za američku krunu!

Drugi reket sveta savladao Francuza Rišara Gaskeasa ubedljivih 3:0 u setovima, ali je napokon uspeo da izgubi servis

  • 1

Kao što se i očekivalo u finalu US Opena gledaćemo Rafaela Nadala i Novaka Đokovića koji je savladao Stanislasa Vavrinku sa 3:2! Španski teniser ubedljivo je savladao Rišara Gaskea u polufinalu rezultatom 3:0 (6:4, 7:6, 6:2) za nešto manje od dva i po sata igre.

Osim u drugom setu gde je Gaske bio dostojan rival i u kojem je napokon uspeo da oduzme servis Nadalu koji do ovog meča nijednom nije ''brejkovan'', prvi i treći su protekli u apsolutnoj dominaciji drugog tenisera sveta. Ovo će Nadalu biti 18. Gren slem finale čime se izjednačio sa Pitom Samprasom i Ivanom Lendlom.

Nadal je već na početku meča oduzeo servis Gaskeu koji je pomalo uplašeno ušao u meč i na kraju lako izašao na kraj sa Francuzom - 6:4.

Kao u prvom Nadal je krenuo i u nastavku. Uzeo je brejk Gaskeu, ali je osmi igrač sveta uspeo da se vrati u četvrtom gemu i oduzme servis Nadalu prvi putna turniru. Ipak, na kraju 7:6 u taj-brejku za Španca koji je sa dva oduzeta servisa u trećem setu slavio sa 6:2 i zasluženo se plasirao u finale.

Finale je na programu u ponedeljak od 23:00 časa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA