Fetel pregazio Moncu, Alonso nemoćan! (VIDEO)

Na Velikoj nagradi Italije Nemac ubedljivo pobedio ispred Španca i znatno se približio novoj tituli sedam trka pre kraja

  • 0

Ništa od spektakularne trke na legenadarnoj stazi u Monci. Zahvaljujući dominaciji Sebastijana Fetela, Red Bul je ponovo imao najviše razloga za radost posle završetka trke za Veliku nagradu Italije.

Fetel juriša ka novoj šampionskoj tituli, sa novim bodovima koji sleduju pobedniku, pobegao je Fernandu Alonsu na čak 53 poena, sedam trka pre kraja.. Šampionski tron se nimalo ne ljulja aktuelnom prvaku, 26-godišnjem Nemcu.

Dakle, posle Fetela kroz cilj je prošao Španac, ali sa više od 7 sekundi zaostatka.

Usledili su Veber, Masa, Hulkenberg, Rozberg...

Fetel je samo na kratko, odlaskom u boks, prepustio Alonsu vođstvo, vrlo brzo se vratio na čelo karavana i dominirao do kraja trke.

Nije neizvesnost donela ni kiša za koju je tokom trke postojalo 60 odsto šansi da padne. Nije je bilo, nije ni moglo da se zakomplikuje na stazi.

Naredna trka šampionata vozi se u Singapuru 22. septembra.

Generalni plasman: Fetel 222, Alonso 169, Hamilton 141, Raikonen 134, Veber 130...

Startnu poziciju iz kvalifikacija Sebastijan Fetel, sačuvao je i posle početka trke, a ubrzo posle starta , došlo je do prve nezgode na startu, jer je Paul Di Resta potpuno neartikulisano uleteo u grupu bolida i izvukao najdeblji kraj - ostavši bez desnog prednjeg točka i nastavka trke.

Pogledajte tu situaciju.

Debeo kraj izvukao je i Kimi Raikonen, koji je zbog oštećenja krila morao u boks, pa se na stazu vratio kao 21.

Podsećamo vas, u Monci je procurela informacija da će se naredne sezone voziti trke u Rusiji i Meksiku. Više o tome pročitajte ovde.

TOK TRKE

10/53 - Fetel, Alonso, Masa, Veber. Nemac konstantno podiže razliku u odnosu na vozača Ferarija. Prilično je Fetel agresivan na snazi, što mu donosi za sada željeni razvoj situacije.

24/53  - Oba vozača Red Bula u istom krugu odlaze u boks. Fetel se vratio kao peti. Raikonen dobro napreduje, već je 10. Alonso je preuzeo vođstvo, ali još nije bio u pit stopu.

28/53 - Fenomenalna taktika Red Bula rezultirala je povratkom Sebastijana Fetela na prvo mesto karavana, odmah po odlasku Alonsa u boks. Prednost Nemca je sada fantastičnih 10.5 sekundi na manje od pola trke.

39/53 - Nema rata koji smo očekivali između red Bula i Ferarija. Kimi Raikonen iz kruga u krug ostvaruje najbrže vreme, trenutno je 13, a praktično je krenuo 21.

49/53 - Kako stvari stoje, dosadana trka i laka pobeda Sebastijana Fetela.

53/53 - Kraj, Fetel je na imresivan način slavio na Velikoj nagradi Italije i povećao prednost u generalnom plasmanu. Sedam trka pre kraja, ima 53 poena prednosti u odnosu na Alonsa.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA