Luka Pavićević: Žao mi je što meč sa Srbijom nema rezultatski značaj (VIDEO)

- Pokušaćemo da pokažemo visok nivo zajedništva i da protiv Srbije, iako nemamo nikakav značaj, odigramo najbolje što možemo i tako postavimo temelje za budućnost crnogorske košarke - rekao je selektor Crne Gore

  • 6

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Luka Pavićević kaže da mu je žao što poslednji meč u prvoj fazi na Evrobasketu protiv selekcije Srbije nema rezultatski značaj za njegovu ekipu.

Iako je pre šampionata ovaj meč najavljivan kao derbi grupe i možda duel koji će odlučivati o prvom mestu, selekcija Crne Gore je bila razočaranje na ovom turniru, ostvarivši samo jednu pobedu iz četiri meča.

- Moramo da pokažemo visok nivo zajedništva da u petoj teškoj utakmici na ovom turniru pokažemo još bolju igru, jer to dugujemo budućim akcijama koje nas čekaju odmah po povratku sa EP, a važne su za budućnost crnogorske košarke - rekao je Pavićević i dodao:

- Mislim da ova utakmica sa naše strane nema rezultatski značaj, ali sa strane Srbije može da ima, jer nije isto sa koje pozicije i sa koliko bodova nosi. Ali teško je o tome pričati, jer se ne zna šta će se sve desiti do našeg meča.

Meni je bilo jasno u startu da su dve selekcije, Litvanija i Srbija, malo jače od ostalih, a i da su ekipe Bosne, Makedonije i Letonije timovi sa kojima možemo da igramo. Tako da ne mogu da odgovaram za očekivanja gledalaca, ali mi je žao što meč sa Srbijom nema rezultatski značaj. Daćemo sve od sebe da odigramo dobro - objasnio je Pavićević.

PRATIO SRBIJU KAO NAVIJAČ

Selektor Crne Gore je istakao da dobro poznaje selekciju Srbije iako nije mnogo pažnje posvetio "orlovima" na ovom turniru.

- Ono što sam pratio kao navijač, mogu da kažem da je jako teško napasti Srbiju, jer igra dobru odbranu. Takođe, jako dobro istrčavaju kontranapad, možda i najbolje na prvenstvu, a pod košem dominiraju Krstić i Katić - objasnio je Pavićević.

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije Dragutin Stojmenović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    9. septembar 2013 | 13:56

    А некад си био Србин и ти!

  • Djuka

    9. septembar 2013 | 14:19

    A kako je zvucilo posle kvalifikacija. Prvo skoči pa onda reci hop!!!

  • zullu

    9. septembar 2013 | 14:20

    A nešto vam zagoreo onaj mali...Ne li ga neki od vas oprljio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA